Mayhem in Monsterland – C64

Lad os nu bare være ærlige. Det er de færreste C64 spil, man egentlig gider spille i længere tid og af andre grunde end nostalgi. Men der er nogle spil, der selv den dag i dag fortsat er fremragende. mayhem in Monsterland er et af dem.

Spillet blev produceret af Apex Computer Productions, der havde skalpe som Creatures og Creatures 2 bag sig. Meyhem in Monsterland havde fremragende HIRES (stjerner og skyer m.m.) og MULTICOLOR (platforme, buske m.m.), mens sprites var i almindelig mode. Hvis du ikke kan huske (eller ved) hvad det betyder, så er der et link i bunden af anmeldelsen. Her er det nok, at fastslå at Mayhem in Monsterland er et utrolig flot spil, der satte ny standard for, hvad man kunne med brødkassen. Ikke kun er grafikken utrolig flot, men den er også hurtig og det hakkede slet ikke.

 

Historie er…
Theo Saurus hyggede sig en dag med sit trylleri og kom desværre til at forvandle Jellyland, Pipeland, Spottyland, Cherryland og Rockland til triste steder, nu skal du i form af hans gode ven Mayhem finde tryllestøv, sådan at det kan spredes over steder igen og alt er tilbage som det skal være. Når du har gjort stedet til et “happy place” skal du fjerne fjenderne. Hvilket betyder du skal igennem den samme bane igen, men denne gang er det mere glade farver og mere glad musik.

Gameplay

Før hver levels får du et mål, det er fx på level 1 at samle 10 x tryllestøv (stjerner), når du har gjort det skal du finde udgangen. Derefter skal du samle 125 stjerner på samme level, når den er i “happy”. Personligt har jeg altid været mere til spil, der hedder at bevæge sig fra a til b, men det er jo en smagssag. I Mayhem in Monsterland kan man godt nå enden af ens level uden at have udført opgaven og så skal man tilbage igen. Når man har samlet nok stjerner kan man løbe rigtig hurtig og slå fjender ihjel på den måde ellers må man hoppe på dem, men det er ikke alle, man kan hoppe på uden at dø. Der er fire baner, der hver har et sad- og et happy land.

1993
Selv efter dagens standard holder grafikken ganske udmærket, og for C64 er den ret så fantastisk. Hvis du forestiller dig en blanding af Mario og Sonic, så er du ikke helt galt på den.

Mayhem kom i 1993 og blev kun solgt på postordre, det opnåede alligevel meget stor udbredelse, da Amiga Format fulgte hele tilblivelsen af spillet og endte med at give det kontroversielle 100% i score. I dag er det gratis download eller du kan købe en fysisk version hos Binaryzone.org. Mayhem in Monsterland finder du naturligvis også gratis under download på denne side. I 2006 kom spillet til datidens mest populære device; Blackberry. Der hedder spillet Mayhem Magic Dust og kan også spilles i en browser på PC. Bare søg på navnet i Google.

Remove the row

Column: 1

Mayhem in Monsterland – C64
Gratis

Fordele og ulemper

+ Utrolig flot
+ God lyd
+ Super gameplay

– Svært spil
– Ekstra liv tæller aldrig mere end 3

Column: 2

Mayhem in Monsterland fungere fremragende, specielt hvis du har et joystick eller controller. Lyden er god, det samme er grafikken. Gameplayet er spændende og fængslende.

Spillet er ikke udstyret med savegame, men husk på både CCS64 (F12 for quick eller Alt+F12) og C64 Mini har mulighed for at gemme ens spil og det hjælper på underholdningen.

Mayhem in Monsterland er et af de bedste C64 spil og et af de bedste platformsspil både dengang og nu.

Hent spillet ved at klikke på linket:

Eksterne links:

Hvad pokker er det nu lige HIRES og MULTICOLOR betyder? Læs her: http://www.studiostyle.sk/dmagic/gallery/gfxmodes.htm (ekstern link).

Se spillet: https://www.youtube.com/watch?v=FsEkN_9gqOc

Kan du lide artiklen?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.