Om Computer Bladet

Spread the love

Computer Bladet er fortsættelsen af bladet “Din Computer”, der stoppede med nummer 66 i december 2016.

Bladet fortsætter her og indholdet vil være meget af det samme. Der kommer nyt indhold mindst en gang om ugen.

Indholdet er emner om Windows, Amiga, Commodore 64 og film.  

Der vil temmelig sikkert også en gang imellem komme et eller andet sci-fi, konspirationer og andet i den stil, som de fleste af os, der roder med computere også holder af. 

Konsoller? 
Jeg har p.t. en Sega Genesis, NES, Super Nintendo, Gameboy og CD-I og samlingen vokser støt og roligt. For tiden er jeg på udkig efter en Amstrad. Jo, dem vil jeg da sikkert en gang imellem nævne, men der er i hvert fald intet her og nu, der retfærdiggøre at benævne dem, som en del af siden. Det kan sagtens være det ændre sig på et tidspunkt. 

Jeg har altid været til Commodore 64. Min storebror havde Amstrad og jeg er i tvivl om jeg nogensinde har set en Spectrum live. Siden jeg havde jeg Amiga1000, så Amiga2000 og siden A1200, inden jeg i 1998 skiftede til PC med Windows98. Udover en Iphone, så har jeg ikke meget at gøre med Apple. Det vil næppe ændre sig. 

Fokus?
Bladets fokus er Windows 10, Amiga, Commodore 64 og film. De nyeste spil og programmer vil kun i begrænset omfang finde vej til spalterne, hvis jeg tilfældigvis køber noget nyt. Det er kun sjældent helt nye mainstreamspil. Der er mange fremragende websites, der opdateres hver halve time og anmelder de nyeste ting, det kan og skal jeg slet ikke forsøge at konkurrerer imod. På denne side vil du primært finde anmeldelser, artikler og baggrundsstof om spil, hardware, software eller film, der er af ældre dato. 

Men: Selvfølgelig vil der være undtagelser. 

Hver gang jeg kan, så vil jeg lægge spillene direkte på siden. Når jeg ser på de gamle numre at Din Computer kan jeg i dag se, hvor mange af de dybe links, der ikke virker, så derfor vil jeg hellere selv have tingene liggende – når det er muligt og moralsk rigtigt. Jeg kunne godt downloade fra andre sider og så bare lægge det på, men det er da ærlig talt moralsk forkasteligt. 

Hvorfor omtaler jeg Computer Bladet som et blad, når det er en hjemmeside? 

Det er måske gammel vane, men det er mit klare mål at der 1-2 gange om året skal udkomme et blad i A4 størrelse. Det vil næppe sælge voldsomt, men heldigvis koster det heller ikke så forfærdelig meget at trykke længere. Sidste gang jeg undersøgte det var det omkring 50 kroner for et 60 siders blad trykt i 50 eksemplarer, så det er da priser, der er til at overskue. Det skal jeg nok komme tilbage til. 

Hvorfor?
Den eneste grund til at jeg laver det her, er af interesse. Der er ikke penge i det og selvom jeg regner med at bladet også skal udkomme som fysisk blad 1-2 gange om året, så skal jeg vist være glad, hvis bare det løber rundt. 

Update?
En gang imellem står der “update” bagved en anmeldelse/artikel , det betyder blot at der er en eller anden væsentlig ting, der er tilføjet. Hvis jeg bare finder en slå eller stavefejl, så retter jeg det bare i al stilfærdighed uden at gøre det store nummer ud af det.

De gamle numre af Din Computer kan du finde på www.damat.dk