Kings Quest 2 Remake – PC

Dette spil er fra AGDInterative Studios og er en remake af King Quest 2 fra Sierra On Line.

Det er dog langt fra det hele, de har valgt at ændre på spillets puzzle, tilføje flere, lyd og grafik er langt bedre og endelig er handlingen langt mere sammenhængende handling, og endelig er der kommet helt nye lokaliteter og personer til.

I KQ 2 spiller du igen Graham, og denne gang er det målet at finde den perfekte brud. Han keder sig og er ensom som konge. Heldigvis får han et syn om at en smuk prinsesse er fanget i et tårn i Kolyma. Han må altså lægge kronen fra sig og tage afsted på eventyr. Spillet starter ved at du bliver sat i land på Kolyma, hvor dit eventyr starter.

Du kan starte med at gå lidt rundt, så opdager du en lille pige, der har brug for hjælp. Du vil i byen opdage et talende græskar, der vil hjem til sin mor, når du har løst det får du et spor mere, og sådan kører det stille og roligt fremad. Man kommer aldrig rigtig i tvivl om, hvad man skal, og opgavernes sværhed er lavet utrolig godt. De fleste opgaver er lige til at gå til, men flere gange skal man tænke sig godt om, før den helt logiske løsning kommer frem.

Et af de svære områder er den forheksede sump. Her kan jeg vist hjælpe lidt ved at sige, at det ikke handler om at kortlægge sumpen, for det nytter ikke noget, den ændrer sig hele tiden, men det handler om at finde et kort, der viser vejen.

Der er også kommet en lang række nye figurer til. Langt de fleste var nye for mig i det hele taget, for jeg fik aldrig spillet det oprindelig spil ret meget. Jeg sad med min Amiga på det tidspunkt, så jeg gad ikke spille EGA rædslerne på PC. Måske var jeg heller ikke helt god nok til engelsk i 1986 eller deromkring, hvor jeg nok er stødt på det. Det var jo dengang, hvor man først fik engelsk i syvende klasse.

En af de nye er Dracula, som der er kommet mere dybde i, for slet ikke at tale om hans datter. Også Neptuns undervandsrige er blevet udvidet betydeligt, det er ikke direkte svært, men det sætter alligevel lidt grå hår i hovedet at løse de  mange gåder og opgaver, såvel dem som er AGDI´s egne og dem som er fra Sierra. I det hele taget er udviklingen af universet en meget klar forbedring af et rigtig godt spil.

 

ADGInteractive lavede denne remake helt gratis og Sierra tog godt imod projektet, der fra dag 1 var et hobbyprojekt, hvor brugere kunne vælge at betale eller lade være. De lavede temmelig mange remakes men desværre var det begrænset hvor mange, der betalte for dem, for selvom alle var enige om spille var fremagende, så kneb det med at hive pungen op af lommen. Jeg mener selv jeg donerede 50 kroner, men det var jo heller meget for de fire spil de lavede.

Oplevelse

I det oprindelig Kings Quest var der ikke tale, den daværende pc i midtfirserne var slet ikke god nok til at gengive stemmer, men i den nye udgave er der fuld tale, ligesom musikken har fået et stort løft.

Grafisk har det også fået sig et løft, men grafikken er alligevel langt fra nutidens standard med 320×200, men det lægger man faktisk ikke så meget mærke til, man bliver hurtigt grebet af stemningen og  glemmer grafikken. Den er heller ikke grim, men virker efter hensigten.

Sådan så det oprindelige Kings Quest 2 ud i EGA grafik tilbage i 1985.

Den helt store ændring er dog den, som de fleste nok slet ikke bemærker. Nemlig at man har valgt et helt nyt point and click system, dvs. det som Sierra brugte/bruger i sine senere eventyrspil og det gør virkelig en stor forskel på oplevelsen.

Remove the row

Column: 1

Kings Quest II – Remake
PC med Windows XP eller bedre
Gratis

Fordele og ulemper:

+ God historie
+ Logiske puzzle
+ Opgraderet point’n click system

– 320×200 pixel grafik
– Et par puzzles er lige svære nok

Column: 2

Det er et sikkert hit, hvis du er en god historie. KQ serien er ikke for alle, men det burde være værd at give en chance.

Hent spillet på: http://www.agdinteractive.com/games/games.html

 

Kan du lide artiklen?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.