Et møde med helpline fra EA Origin

Jeg startede med at hente FIFA 2018 demo, på den måde kom jeg også i tanke om Origin, som er EA’s butik eller deres “Steam”. Det gik egentlig meget fredeligt, demoen blev hentet og så igang med at spille, fint nok. Og det var virkede sjovt. Efter jeg havde tjekket systemkrav og opdaget det kostede 479 i Origin og 199 i Bilka, tænkte jeg at jeg ville købe det næste gang jeg var i butikken.

Efter at have skrevet et vredt brev til EA om deres prispolitik opdagede jeg 3-4 dage senere prisen var sænket til 159,- kroner, så jeg var nok ikke den eneste, der havde brokket mig.

Klokken 9.30
Så det var tid til at købe Fifa 2018 og spillet begyndte at hente de godt 40 GB ned.

klokken 10.40
Det virkede ikke. Der var ingen fejlmeddelelser, ikke sort skærm eller noget som helst andet. Jeg restartede computeren selvfølgelig. Men intet hjalp.

Klokken 11.00
Det startede bare ikke. Så det blev altså tid til at afprøve Origins berygtede helpline.

Det var en blandet fornøjelse. Først en chat. Her brugte eksperten ikke mindre end 4 beskeder på at fortælle, hvor træls det var at det ikke virkede, men at det skulle det nok komme til. Det var absolut tydeligt at personen med det indiske navn intet anede om hverken spillet eller noget andet, men bare skrev nogle sætninger fra et manuskript. Han endte da også med at flytte om mig over til en teknisk supporter – det var han åbenbart ikke.

En gut med navn Nimisha skulle derefter hjælpe, men han bad mig logge af chatten og logge på igen, da hans makker ikke havde overflyttet mig rigtigt. Det gjorde jeg så, hvorefter samme gut smed mig af igen. Lettere irriteret konstaterede jeg efter lidt roderi på EA’s hjemmeside, at supporteren havde sendt en besked om, at jeg skulle ringe op eller bede om blive ringet op.

Jamen, det gør jeg da. Det skal siges at telefonen ringede et par minutter efter, så det var da altid noget. Denne gang var det en pakistansk stemme (ja, jeg kender forskel), der igen var ufattelig høflig, virkelig høflig. Men han havde sine problemer med at forstå mit engelske og hans var heller ikke synderlig godt. Nå men jeg skulle afinstallere Origin og dermed FIFA 2018, så skulle jeg installere den version han sendte et link til og det var mega meget vigtigt, at jeg fulgte dette link helt præcist. Det viste sig at det egentlig bare var den nyeste version, som jeg havde hentet i morges kl. 9.

Klokken var 13.00
Klokken 13 havde jeg af- og installeret Origin, hentet og installeret Fifa igen. Og konstateret det ikke virkede igen. Så tilbage til EA og igen ringede de meget hurtigt mig op. Denne gang var det en Ben, der tydeligvis var englænder, der var i røret. Det var da rart at jeg ikke skulle bruge kræfter på at forstå hans accent. Denne gang skulle Origin og Fifa fjernes helt og det skulle ske manuelt. Åbenbart havde de oplevet det så tit at de ligefrem havde lavet en hel guide til det. Så mig ind og rode i registrerings-databasen og den slags. Det tog så en lille time igen og så skulle Origin hentes igen og igen skulle Fifa hentes – 40 GB en gang mere.

Klokken 16.00
Det virkede fortsat ikke. Kontaktede igen EA, men nu var min konto sat i bero, så jeg kunne hverken det ene eller det andet.

Klokken 16.30
Så kom der hul igennem til EA og igen mødtes jeg af en indisk mand, der ligesom tidligere var ekstremt høflig, men heller ikke rigtig vidste, hvad han talte om. Eller måske mere rigtigt, han stillede ikke de spørgsmål, som måske kunne løse problemet.  Jeg kan ikke huske, hvad der blev sagt, men jeg havde ham i hvert fald i røret en ti minutters tid. Jeg mener jeg også tjekkede om Windows var opdateret. Og spillet endte i hvert fald med at skulle hentes en gang mere. Og det virkede heller ikke efter snak med ham.

Klokken 18.00
Jeg havde 120GB SDD harddisk, derfor ligger mit Origin bibliotek på mit E drev, som er på en 1 TB. Ved de tre andre Origin spil har det ikke givet problemer, men måske kunne det være det, tænkte jeg. Selvom det ikke gav mening, for hvis Fifa 2018 skal ligge på C: drevet, giver det absolut ingen mening at man kan vælge at lægge det andre steder. Men afsted efter en 500GB SDD harddisk og så ellers igang med at installere forfra af Windows.

Klokken 15.30 dagen efter
Endelig startede Fifa 2018.

Problemet er nok at EA’s supportlinje følger et manus og dybest set intet aner om hverken spillet eller noget om Pc generelt. De var meget høflige og undskyldte mange gange, men de vidste ikke nok til at stille relevante tekniske spørgsmål. Problemet blev løst af mig selv og de løsninger de kom var forudsigelige og virkede ikke. Formentlig var problemet C:drevet eller et eller andet snask på Windows, det finder jeg nok aldrig helt ud af. Det skal lige nævnes på falderebet at EA ringede to dage efter og spurgte om spillet var kommet til at virke.

Men det var da heldigvis tidligt nok til at være klar til VM opdateringen, der gratis kan hentes fra i dag d. 29. maj 2018. 

 

Kan du lide artiklen?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.