Update 001 – Juni18

Her i juni 2018 har WHO været ude og fortælle, at det er en psykisk lidelse at spille for meget computerspil og de sædvanlige “eksperter” står i kø for at fortælle om skadevirkninger ved computerspil.

Denne gang er det en pige på 9 år, der er sendt til afvænning, fordi hun var så optaget af sit spil, at hun tissede i bukserne. At et barn tisser i bukser er åbenbart så rystende i USA at man blander læger ind i det. Hvis man skulle gøre noget, så skulle man nok bare have taget hendes iPad fra hende. Ansvaret er naturligvis forældrenes.

Også i Danmark har man opsporet et eksempel. Her er Simon, der “fik ødelagt sit liv af computerspil”, jeg citerer fra https://www.bt.dk/samfund/simon-er-afhaengig-af-computerspil-det-har-invalideret-mit-liv:

“I 9. klasse var Simon Boysen ’med på beatet’ – havde venner, en kæreste og scorede høje karakterer. Og ja, så spillede han computer præcis ligesom 96 procent af drengene i hans alder.

Men så begyndte han at ryge hash.

»Jeg er i forvejen ret genert, og hashen forstærkede det.«

I stedet for at få nye venner i gymnasiet lukkede han sig ind i sig selv. Røg mere. Spillede mere. Nogle dage pjækkede han og spillede hele dagen og natten med.”

Kunne man forstille sig hash påvirkede? Han siger hans generthed blev forstærket, så mon ikke han blev hjemme p.g.a. det og så skulle han jo lave et eller andet. Han fandt trøst i at spille computer. På mig lyder det ikke til problemet var computerspil, men derimod at spil blev et symptom på at livet ikke gik som han ønskede det. I kan selv læse artiklen og se hvad I siger.

Alt er som det altid har været. I 1800 tallet var det skønlitteraturen, der ødelagde befolkningen . I tresserne var rockmusik, så var det film og de sidste tredive år har det været computerspil. Der er iøvrigt forsket i det og der er intet, der viser den sammenhæng ved almindeligt brug. For:

Naturligvis er det sådan, at bruger man 8 timer i døgnet på at spille, så påvirker det. Men at kalde det en sygdom? Kan man ikke ligeså vel og med ligeså store berettigelse kalde det at bruge 8-10-12 timer på at læse bøger, skrive bøger, arbejde i haven, se Netflix, gå med hunden eller noget helt andet for en sygdom?

Skal det at være afhængig af computerspil, virkelig sidestilles med at have fx at have angst eller skizofreni? Det er da at fortynde betydningen af diagnoser og sygdomme. Det er så bare min mening. Hvad siger du? 

 

Starten

Computer Bladet startede i 8. april og jeg fik først installeret Google Analytic den 29. april. De første par uger brugte jeg på at lære WordPress at kende, så det har næppe ligefrem været overløbet af besøg. Siden d. 29. april har der været 217 brugere og 1268 sidevisninger. Det synes jeg absolut er godkendt. Computer Bladet er altså kommet godt fra start. The Rain med spoilers er den mest læste, derefter følger C64 Mini og Mayhem in Monsterland er den sidste i top 3.

I dag er der også en translate på, langt de fleste besøg er fra Danmark og siden skrives også på dansk, men der er jo ingen grund til at andre ikke også kan få glæde af det. Det er (selvfølgelig) kun Google-translate dansk, men det tror jeg alle er klar besøgene er klar over og accepterer. Men det gør da at man kan læse karakterne og forstå hovedindholdet.

Man skal passe på med at lave noget på grund af likes eller besøg, man skal først og fremmest lave det, fordi man selv vil. Der er jo ingen penge i det her og tænker man lidt tilbage, så sad vi og lave Amiga Club i mange år, hvor oplaget aldrig var over 100. Sådanne så blade var der mange af dengang i firserne og halvfemserne. Efterhånden er de forsvundet og erstattet af nettet.

Grunden til at siden hedder Computer Bladet, er fordi jeg vil udgive indholdet (plus ekstra) som et fysisk blad 1-2 gange om året, for uanset hvordan man vender og drejer det, så er det altså en anden oplevelse at have et papirblad i hånden. Mere om det efterhånden som det kommer tættere på.

Jeg regner med at lave disse Update artikler i slutningen af hver måned, så vi høres vi i slutningen af juli. Indtil da vil der løbende komme nyt indhold på siden og mindst en gang om ugen.

Kim

Kan du lide artiklen?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.