HD Movie Maker 17 – PC Software

Jeg er med på, at man ikke kan og skal forvente mirakler af et videoredigeringsprogram til 56 kroner, men Movie Maker 17 (ja, version 17) har dog så mange fejl og i særdeleshed mangler at det nærmer sig det komiske. Man tør knap tænke på hvordan version 1 var i sin tid. Og bare for at gøre det helt klart, så har det ikke noget at gøre med Movie Maker Windows, som du var/er gratis fra Microsoft. 

Lad mig gennemgå hvordan jeg lavede videoen Lazer Force.
Først optog jeg video med spillet, det skete med Windows 10’s indbyggede optager og snakkede så imens, det var en dårlig ide, så jeg gentog processen og slog mikrofonen fra. Derefter var det så min hensigt at indspille min egen tale bagefter, lægge det ovenpå videoen og så har du en video. Det var vigtigt for mig at disse “Quick Reviews” ikke tog mere end max en time at sammensætte. Hvorfor kan du læse om i videosektionen

Men jeg opdagede hurtigt, hvor slemt det er at arbejde med MM17. Der er udelukkende mulighed for at skære i lydens begyndelse og ende, og skal man lige finde de 2 sekunder, der skal skæres af i slutningen, så skal man høre samtlige minutter igennem. Når du så skåret lyden til og skal tjekke om det er rigtigt, så skal du igen høre samtlige minutter igennem igen. Kom du til at hoste og skal skære 4 sekunder væk i midten, så skal du enten have et eksternt program eller lave din lyd til en film og så splitte den og derefter trimme. En process, der med MM17 nemt tager både 20 og 30 minutter.

Når du så efterfølgende sætter din startskærm ind, så opdager du at din lyd starter fra starten af filmen, også selvom du har tilknyttet den til en bestemt filmstump. Så skal du indsætte en ny lydfil på din intro og gøre denne lydløs.

Det er den slags små finter, man konstant skal gøre med MM17 for at få lavet noget, der bare er nogenlunde fornuftigt.

Skal du tilpasse lyden, så den er ens gennem hele videoen, så er det med at tale på samme niveau hele tiden, for at indstille hvert klip tager en evighed og man kun ændre for hele klippet. Her er ikke noget med at rette 2 sekunder der og 2 sekunder der. Det er samtlige minutter eller intet. Og igen, der kan ikke spoles, så alting tager alt for lang tid.

Problemet er at mulighederne konstant opleves som begrænsende, så man laver noget, der altid ender med at blive, det bedst opnåelige med programmet, men også noget, der ligger temmelig langt fra det man egentlig ønskede.

Tekster kan udelukkende placeres midt på skærmen, udelukkende. Man kan bruge Windows indbyggende fonte, men ingen andre. Når en film splices er der forskellige muligheder, den ene mere popsmart end den anden, men ingen af dem kan få det til at se bare nogenlunde glidende ud.

Sådan kan man egentlig fortsætte listen af begrænsninger. MM17 kan lige akkurat det, som gør at man kan kalde det et videoredigeringsprogram, men ikke mere end det. Jeg købte PRO udgaven fordi der stod at man ikke kunne spole i gratis versionen, men det betyder ikke at du kan hoppe i optagelserne, mens du arbejder. Det betyder bare at dine optagelser kan spoles op i tempo. Det er nok lidt ligemeget med den feature. 

Remove the row

Column: 1

 

HD Movie Maker

Priser:
Gratis version eller en Pro udgave til 56 kr. 

Fordele og ulemper: 

+ Meget let at lære
+ Kan det absolut mest nødvendige
+ Prisen er lav 

– Der er alt for lidt at lære
– Kan kun det absolut mest nødvendige
– Man er ekstremt begrænset i sin kreativitet. 

Column: 2

 

Selv med den lave pris i tankerne, så er MM17 alt for simpelt og kan slet ikke noget. Der er væsentlig bedre alternativer derude – fx Movie Maker Windows, som kan findes på Microsofts hjemmeside. 

 

 

Kan du lide artiklen?

4 tanker om “HD Movie Maker 17 – PC Software”

  1. Hvorfor laver du video på engelsk? I og med hele hjemmesiden er på dansk og alle anmeldelser er på dansk så virker det decideret tåbeligt at lave videoerne på engelsk? Det er jo kun de samme danskere som har læst de danske anmeldelser som ser de engelske videoer. Og gider man høre en dansker tale dårligt engelsk…..nej vel.

    1. Det er en god tanke, som jeg skal overveje. Min tanke er at You Tube meget er engelsk (måske er det bare min antagelse), men med det nye program (VideoPad) vil det formentlig blive noget med at lave videoen først derefter indtale, så vil det i hvert fald give god mening at lave det på dansk lægge det her op siden og så måske bare en engelsk version på You Tube.

      Tak for din feedback, det er kun sådan det bliver bedre. Jeg har fået lidt at tænke over 🙂

  2. Hvis man gerne vil have et godt billigt video-program men er blevet afskrækket af ovenstående anmeldelse så kan jeg anbefale Lightworks, https://www.lwks.com

    Det er forbløffende godt på trods af det rent faktisk er gratis. Og der findes massevis af instruktionsvideoer på youtube

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.