Ghost’n Goblins (1986 / 2015) – C64

Ghost’n Goblins var oprindelig et arcadespil lavet af Capcom og konverteret af Elite i 1986 til de fleste hjemmecomputere. 

Commodore 64 versionen var lidt kortere end arcadeversionen, men helt generelt var det en fin konvertering. Set i bakspejlet, altså når man ser den nye version af Nostalgia, så virker Elites version nærmest som en beta udgave. 

Grafikken er blevet væsentlig bedre, der er kommet ny musik og række effekter er forbedret. 

Du er Sir Arthur og en dæmon har kidnappet din pige. Du skal nu redde hende. Det sker over seks levels (tidligere fire) og hold da op, man skal være oppe på mærkerne for at klare den opgave. Når man bliver ramt første gang, så mister man sin rustning, får et sekunds immunitets og så må du ellers kæmpe videre i underbukser. Anden gang man bliver ramt så dør man og i modsætning til den originale version, så er der kommet en lang række checkpoints på hver level, så man starter aldrig rigtig langt bagude. 

 

Der er kommet en indbygget trainer, og selvom det måske kan synes som snyd, så kan den, brugt rigtigt, være en stor hjælp. Selvom man vælger uendeligt liv, så er spillet faktisk fortsat meget udfordrende, for selvom man aldrig starter spillet forfra, så vil det fortsat være svært at komme hele vejen. Hvis man gør det, så er der en helt ny sekvens at se frem til. 

Man kan se at der er kælet for detaljerne.
Den oprindelige version. Selvom det ligner, så er det tydeligt at grafikken er forbedret markant i den nye udgave.

Helt generelt, så glem den oprindelige version. Den nye er ikke kun med bedre grafik og lyd, der er simpelthen et forbedret gameplay og der er kælet for detaljerne. Levels er længere og deres design bedre. Også kollisionsdetektoren er forbedret og man bliver ikke på samme unfair måde som tidligere overfaldet af zombier og ligædere, så man føler en langt større glæde ved spillets gameplay. Men du behøver ikke tage mit ord for det, for på trainer skærmen kan du også vælge at spille den oprindelige version. 

1986 version versus 2015 udgaven.

Remove the row

Column: 1

 

Ghost’n Goblins – Nostalgia 2015

Udgivet på Cartridge, disk, easyflash

Findes på: https://www.n0stalgia.org/ (ikke sikker side)

Hent det i download sektionen eller hent det her

Fordele og ulemper: 

+ Godt gameplay
+ Masser af checkpoints
+ Supergrafik

– Svært
– Kollisionsdetektoren fejler engang imellem. 

Column: 2

 

Det er nærmest som et nyt spil, bedre levels, bedre fjender, bedre lyd og grafik og vigtigst af alt, så er det bedre gameplay. Selvom Ghost’n Goblins er svært, så bliver det aldrig helt umuligt. Det er frustrerende på den gode måde. 

Hvis man vil gennemføre det på de fire liv, så er man ude i en større opgave, så at det har en indbygget trainer er absolut en god ting. 

 

Kan du lide artiklen?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.