C64anabalt (2011) – C64

Mere end én gang har jeg fået en overraskelse over hvad vores dejlige brødkassen egentlig kan præstere. Canabalt er et Android/iOS spil, der kom i 2009 og krævede en habil smart phone med mindst 128Mb ram. Nu er der kommet en Commodore 64 udgave og den er forbløffende tæt på originalen.

I C64anabalt lavet af Paul Koller er man en navnløs person, der skal løbe ud af byen, mens den er under angreb. Du kan ikke gennemføre spillet, det handler simpelthen om at løbe længst. Man løber hurtigere og hurtigere, og den eneste måde man kan sænke hastigheden er ved at bumpe ind i nogle af de løseligt placeret stole, kasser eller lignende, der er placeret rundt omkring. Spillet slutter, når man enten støder ind i en bombe, en væg eller man misser et spring. 

Spillet er bredt betragtet som spillet, der startede trenden med ”løb i en uendelighed spil”, som siden er blevet meget populære i 3D og det er fedt at der også er en fremragende version til Commodore 64. 

C64anabalt er et spil man tager frem i fem minutter af gangen, derfor er det kun godt at versionen er på cartridge, så spillet starter øjeblikkeligt, men udover den teknologiske bedrift, så er det svært at blive rigtig begejstret for det. Det er netop et spil, der er egnet til at spille, mens man venter på bussen og det passer derfor ikke voldsom godt til en stor skærm. 

Remove the row

Column: 1

 

C64anabalt 

Udgivet i 2011 på disk, bånd og cartridge. 

Fordele og ulemper:
+ Teknisk flot bedrift
+ Hurtigt
+ Flot grafisk

– Simpelt
– Lav holdbarhed

Column: 2

 

Det er et teknisk mesterværk, men spilformaten passer bare ikke rigtig til andet end håndholdt udstyr. Men abosolut et must at opleve, du vil blive imponeret. Det er udfra det at spillets karakter skal læses. 

 

Download spillet til disk her på siden.

Eller find det på RGCD, hvor det er i forskellige udgaver, inkl. en ready to go PC version (ekstern link):

https://www.rgcd.co.uk/2011/12/c64anabalt-c64-2011.html

Og endelig kan du prøve det oprindelig spil (eksternt link og der kræves flash):

https://www.miniclip.com/games/canabalt/en/

Kan du lide artiklen?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.