Commodore Amiga in Pixels

Amiga in Pixels giver en lang række nedslag i Amiga’s historie, bl.a. hvordan man på den groveste misbrugte alle lejligheder for at tage markedsandele, CDTV og Amiga600 bl.a. Hvordan man ikke gjorde dem hardware kompatibel med hinanden og generelt behandlede sine kunder dårligt. De første 50 sider er langt de mest spændende, fordi de fortæller, hvordan det lykkes at smadre en virksomhed, der havde verdens suverænt stærkeste computer til rådighed, uden ledelsen forstod det, selvom teknikere og computerkyndige skreg det til dem i 4 år. 

Man dykker også ned i demoscenen og naturligvis de ufattelig mange spil. Ærgeligt nok stopper man historien i 1996. Reelt set var det selvfølgelig der, at Commodore Amigas æra var slut. Der skulle bare gå et par år mere, før jeg indså det. 

Tryk og præsentation
Formaten er 25×19 cm, tykt cover med smudsomslag. Trykket er på glat papir, så billederne fremstår rigtig flotte. Skrifttyperne er også valgt sådan at layout aldrig kommer til at skygge for læsevenligheden. Jeg oplevede dog jævnligt at det glatte tryk gjorde at jeg skulle flytte bogen lidt for ikke at blive blændet. 

Kvalitet
Bogen giver et godt indblik i, hvordan kulturen var omkring Amiga. Det er en fanbog, men også en bog om hvordan teknikere, computernørder og alle andre fagfolk holdt sammen om at skabe måske verdens bedste demo- og spilscene – til trods for ledelsen. Det er en hyldest til de mange mennesker, der skabte scenen og holdt den kørende.

Det er deres fortjeneste at vi husker Amiga i dag. 

Titel: The Story of the Commodore Amiga in Pixels 
Forfattere: Chris Wilkins og Roger M. Kean
Udgiver: Fusion Retro Books
Kan bl.a. købes hos: https://fusionretrobooks.com/

5/5 - (1 vote)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.