The Story of the Commodore 64 in pixels

Dette er en lidt mærkelig bog, for den bruger kun omkring 30 sider på at fortælle, hvordan Commodore gik fra skrivemaskiner til Commodore 64 til produktionen stoppede. Derefter er der en lang række personlige fortællinger fra folk, der var med dengang. Det er spændende fortællinger, det er dog noget kikset at man ikke får fortalt hvilken relation de forskellige har til C64-miljøet. Hvem er fx Mat Allan? Eller Martyn Carroll? Jeg ved det ikke og jeg ved det heller ikke efter at have læst bogen. 

Der er naturligvis en gigantisk sektion om spil, hvorefter vi vender tilbage til de personlige beretninger. Denne gang præsenterer man dog skribenterne. Godt. 

Tryk og præsentation
Formaten er 25×19 cm, tyndt glat plastic(?) cover. Trykket er glat papir, så billederne fremstår flotte og tydelige. Skrifttyperne er også valgt sådan at layout kun få gange kommer til at skygge for læsevenligheden. Jeg oplevede dog jævnligt at det glatte tryk gjorde at jeg skulle flytte bogen lidt for ikke at blive blændet. 

Kvalitet
Bogen giver et godt indblik i, hvordan kulturen var omkring C64. Selve tilblivelsen og de måder Commodore keglede rundt på fylder ikke meget, men det gør kulturen omkring maskinen. Det er primært en bog for fans og jeg er ikke sikker på hvor meget udenforstående vil få ud af bogen, men det er jo også helt fair at lave bøger for fans.

Hvor meget klogere de fans bliver, ja det er nok tvivlsomt, men underholdt bliver man. 

Titel: The Story of the Commodore 64 in Pixels 
Forfattere: Chris Wilkins
Udgiver: Fusion Retro Books
Kan bl.a. købes hos: https://fusionretrobooks.com/

 

Kan du lide artiklen?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.