ComputerBladet 1998 udgivet

ComputerBladet 98 laver et nedslag i 1998 og er det tredje nummer i serien. Hæftet er p.t. i BETA, det betyder at der er ikke er læst ekstern korrektur, så der er sikkert små fejl rundt omkring. Når der en gang bliver læst ekstern korrektur, så genudgives det og til den tid vil det også være muligt at købe et fysisk eksemplar. 

Microsoft var i ilden
Microsoft var i 1998 et gigantisk firma, men havde ikke læst markedet rigtigt omkring Internettet og var i fuld firspring i gang med at indhente det forsømte og det skete med alle tricks. MS blev beskyldt for at have købt en licens af Java til deres Internet Explorer, for derefter at ændre lidt på koden så Java på Explorer var næsten kompatibel med Java på Netscape, men kun næsten. MS kunne dermed designe deres produkter til at virke bedre end konkurrenternes.

Over de kommende år fandt vi ud af at det ikke kun var sandt, men faktisk var ligefrem en strategi man havde brugt siden starten af firserne mod bl.a. DR-DOS. En anden sag var omkring Explorer, der blev indbygget i Windows98, hvilket gav Microsoft en unfair fordel. 

Spil blev lækre
I 1998 sprang PC’en også med syvmileskridt foran konsollerne i forhold til grafisk formåen, hvis man ville betale for det. Playstation, Nintendo 64 og Sega Saturn kom til at se dybt forældet ud på ganske få måneder. 3Dfx var kommet til. Men det krævede nemt 5-10.000 kroner om året at holde maskinen bare nogenlunde opdateret til at spille de nyeste spil. 

En helt almindelig computer, som man kunne gå på nettet med var på vej nedad i pris i rasende fart, flere og flere begyndte at læse nyhederne på nettet. Kun de færreste aviser gennemskuede at de nu var i fuld i gang med at lære fremtidige læsere at nyheder var gratis. 

Gratis nyheder og Internettet var formentlig skyld i en af de farligste konspirationer, da Andrew Wakefield trykte sin afhandling om at der var forbindelse mellem autisme og vaccinationer. Undersøgelsen endte med finde frem til at konklusionen var fri fantasi. Inden da havde nettet fremvist, hvor farlig og destruktivt det også kan være. Verden skulle til at lære at kildekritik var vigtigere end nogensinde før.

(Version 2: Ændringer af Genetic Species artikel, slå og stavefejl rundt omkring hæftet)

 

Lyst til at læse andre numre af ComputerBladet? 

Kan du lide artiklen?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.