Gadget – Past as Future – Mystklon

Det var lavet af kun to mand, hvilket er hvilket er en stor præstation og begrundelsen til at bruge tid på det. Gadget er primært lavet af Haruhiko Shono og er egentlig et rimelig pænt spil, der kan sammenlignes med Myst. Det er tilsyndeladende også kendt under navnet Gadget: Invention, travel & adventure, ligesom årstallet for spillet heller ikke er helt klart. Flere hævder det kom så tidligt som 1993, mens andre siger 1994, mens der står 1995 i spillets manual og 1997 udenpå pakken. Det er klart at det i 1993 havde været væsentlig mere imponerende for sin tid end i 1997. 

Du går rundt i en verden i stil billeder. Hvis du klikker øverst på skærmen, går du frem. Klikke du til venstre og så du går til venstre og så videre. Hvis du klikker på et objekt kommer du tættere på. Tit afspilles der så en quicktime sekvens, hvorefter du vender tilbage til spillet. Disse quicktime film er der så mange af, at spillet er på hele 4 cd’er.

Handlingen er at en komet vil ramme jorden, og du er den eneste, der kan redde verden. Men efter den glimrende forfilm bliver spillet hurtigt dræbende kedeligt.

Handlingen er så uhyggelig lineær, at du skal gøre alting i én bestemt rækkefølge. Der kan ikke afviges på nogen måde. De ”seje” maskiner, man skal betjene i Myst stil, er ret useje, og de skal betjenes på én bestemt måde for de virker. Belønningen er hver gang en filmsekvens og adgang til at komme længere ind i spillet.

Grafikken er fine stilbilleder, men altså ingen mundbevægelser eller noget i den stil. Stemmerne er der, men det er ikke ligefrem godt.

Uanset hvornår det udkom, var det 1993, 1994, 1995 eller 1997, så ændrer det ikke på at spillet i dag er dybt forældet. Mit humør blev heller ikke bedre af at den eneste måde jeg kunne få det til at virke på var ved at finde min gamle Windows95 maskine frem. 

Undgå det. 

Find det på her: https://www.myabandonware.com/game/gadget-invention-travel-adventure-3kb (ekstern link) 

 

Kan du lide artiklen?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.