Amiga Mini kommer i 2022

Nu kommer Amiga Mini. Det er igen Retro Games Ltd som kommer med et mini system, tidligere har de med stort held lavet C64 Mini og Maxi bl.a. Det officielle navn er The Amiga 500 Mini, men allerede nu er den af brugerne omdøbt til blot Amiga Mini, hvilket også giver mere mening, når man ser på indholdet. 

Lad os starte med at slå fast tastaturet blot er til pynt. Det vil dog være muligt at tilkoble et almindelig USB tastatur. En anden ting er at udsendet er Amiga 500, men det er en Amiga Mini, altså ikke emulation af Amiga500. Også AGA spil vil derfor finde vej. 

Sådan ser første billede af Amiga Mini ud. Jeg kan stille mig tvivlende overfor hvor rar mus og joypad er, men den kan formentlig byttes ud med andre usb enheder.

Der vil være 25 spil inkluderet og det vil være muligt at lægge flere ind med WHDLoad som er en installationspakke til Amiga software. Udover det loves der mulighed for at gemme i spillene samt mulighed for at spille både i 16:9 eller 4:3 som de fleste spil blev lavet til. 

Indtil videre er listen følgende: 

Alien Breed 3D

Another World

ATR: All Terrain Racing

Battle Chess

Cadaver

Kick Off 2

Pinball Dreams

Simon the Sorcerer

Speedball 2: Brutal Deluxe

The Chaos Engine

Worms: The Director’s Cut

Zool

Det er ikke overraskende at man vælger at inkludere Zool, da Commodore forsøgte at gøre figuren til en maskot, men specielt godt er det nu ikke. Battle Chess er et andet flot og nyskabende spil dengang, men om det fænger i dag er nok tvivlsomt. ATR: All Terrain Racing fik 38% af Amiga Power i 1995, hvilket fik udvikleren til at sagsøge bladet for ærekrænkelse. 

De resterende spil vil blive afsløret i løbet af efteråret. 

Prisen forventes at blive omkring 1000 kr. 

3 USB porte, HDMI, strøm og tænd-sluk knap.
4.7/5 - (13 votes)

2 tanker om “Amiga Mini kommer i 2022”

  1. Glem både C64 Mini/Maxi og Amiga Mini – den ultimative reto computer er landet:
    http://www.Mega65.org
    Allerede med C64, C65, GameBoy og ZX Spectrum core – og, en Amiga core er på vej, sammen med en C128 core.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.