The Matrix Resurrections (2021)

Det er utrolig svært at ikke at komme til at spoile denne fremragende fortsættelse af Matrix trilogien, så jeg siger ikke noget om handlingen overhovedet. Den skal opleves, som i ikke bare ses, men opleves.

Sjældent ser man så velkomponeret et manuskript, der i den grad formår at fange fortiden og kombinerer den med nutiden. Fremragede. Lana Wachowski har overgået sig selv og det var egentlig netop manuskriptet jeg var mest bekymret for. Jeg var helt sikker på at CGI, effekter, skuespil og lyd nok skulle fungerer rent teknisk. Men de senere år, ja faktisk siden The Matrix, har Wachowski kæmpet med at få lavet ligeså gode historier som den. Det er her lykkes. Vi taler ikke om at den er på højde med 2’eren og 3’eren, nej. Vi taler om etteren. Vi er på samme niveau, måske endda bedre. 

Først og fremmest så har man undgået det med at bruge CGI for at fremvise at man kan lave CGI, til gengæld har man brugt det for at bruge det på den rigtige måde, nemlig den måde der bringer historien fremad. Man keder sig på intet tidspunkt, selv lange filosofiske og analytiske forklaringer slipper man afsted med uden vi sidder og keder os. Og det fyres af sådan at man forstår det. 

Jeg var nødt til at finde den helt store tegnepung frem hos Block Buster, der udbyder den til salg for 249,-. Alligevel sidder jeg og tænker at det var værd hver og en krone. Se den. 

Køb den her (ekstern link): https://blockbuster.dk/film/the-matrix-resurrections

3.6/5 - (5 votes)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.