Hvad skete der i juni 2024?

En begivenhedsrig måned med magtmisbrug, rygter om Fallout, nyt fra World of Warcraft og et af de mest lovende C64-spil i år.

EM i fodbold er i fuld gang, og jeg har anmeldt nogle fodboldspil. En skuffende 1-1 mod Slovenien blev afløst af en skuffende 1-1 mod England. I den første kamp var det skuffende, fordi holdet burde have vundet mod en svagere modstander. I 2. kamp var det fordi holdet spillede bedst, men offensiven svigtede igen. Gruppen sluttede med en gudsjammerlig kedelig 0-0 kamp, før Tyskland i ottendedelsfinalen afsluttede lidelserne med et 0-2 nederlag.

Danmarks hold gav minder om Graeme Souness Soccer Manager til Commodore Amiga 500 – en gang skrammel.

 

Fallout

Der er absolut ingen planer vedrørende de originale Fallout-spil. Man kunne nemt forestille sig en remastered version, men det er der ingen planer om, udtaler Todd Howard fra Bethesda. De arbejder på at lave en remastered version af Fallout 3, men i forhold til de originale er der ingen planer. Der er nok et spørgsmål både om licens og om man fortsat har kildekoden. Fallout 1 og 2 blev jo lavet af Interplay, inden Bethesda overtog serien. De gamle spil kan fortsat købes hos gog.com (ekstern link).

De originale Fallout-spil bliver næppe remastered.

World of Warcraft – raids alene?

Blizzard vil gerne have, at det er en social oplevelse at spille WOW, og det vil vi andre egentlig også gerne. Men i et gigantisk MMO-univers er der altid problemer med at finde spillere at spille sammen med, specielt når vi taler om spillere, der ikke er på max level eller har det bedste udstyr.

Her er et af problemerne, at nye spillere kan have svært ved at komme med i grupper og derfor heller ikke får godt nok udstyr til at komme med i raids. Derfor diskuteres det internt, om man kan gøre raids til en mulighed for de spillere og om en mulig story mode.

world of warcraft the war within

Årets bedste Commodore 64 spil? 

Tony Montezuma’s Gold ligner en af de mest lovende nye titler til Commodore 64 i år, efter demoen at bedømme kan vi være helt oppe på Sams Journey niveau. Grafikken er monokrom, hvilket er noget usædvanligt på C64, men lyden er god, og gameplayet er særdeles godt. Spillet kommer også til Amiga. Her kan du hente demoen (ekstern link). 

Tony Montezuma’s Gold demoen er både sjov og flot.

Magtmisbrug? 

Politisk startede måneden med, at der var EU-valg. Og dagen inden valget stødte en fuld, desorienteret polak ind i statsministeren, hvilket øjeblikkeligt gav diagnosen piskesmæld af hendes læge. Dette undrede naturligvis resten af befolkningen, der ellers skal igennem flere års udredning og kamp mod jobcentrene for at få den. Justitsministeren kunne forklare, at statsministeren ligefrem havde været udsat for et attentat, og at hele demokratiet var på spil. Det er “måske” lige i overkanten af drama. 

Hvis man troede, at det påvirkede valget, så troede man forkert. Regeringen fik, som forventet, fingeren ved valget og blev halveret, hvilket en skribent skrev om i Berlingske. Han mente, at vælgerne nok skred fra Socialdemokraterne pga. afskaffelsen af Store Bededag og deres statsministerens råben om, at danskerne var luddovne. Dette affødte en sms til arbejdsgiveren fra Statsministeriet, og fluks mistede manden sit arbejde. Regeringen har ikke benægtet sms’en, men har nægtet at udlevere den og benægter magtmisbrug. Det lyder da bestemt troværdigt.

I slutningen af måneden kunne vi læse, at Martin Brygmann havde krænket nogle kvinder. En af dem var kun 16 år, og det havde været ubehageligt, måtte vi forstå på TV2-programmet. Min forståelse for pigen skrumper dog, når en googling afslører, at de siden var kærester i 4 år. Så lyder det faktisk mere som en forsmået kæreste end noget andet. Men uanset hvad man mener om det, så er det ikke i orden, at nogle fjolser har skrevet til hans børn og svinet dem til. 

Husk det gode humør i en særdeles regnfyldt sommer.

 

 

Kan du lide artiklen?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.