Og hvad skete der i maj 2024?

Ubisoft hader sine kunder, men elsker penge, nyt Civilization er på vej, Nvidia er eksploderet i værdi og så mente regeringen pludselig – i et par dage – at AI skulle forbydes. 

I maj var jeg studietur med mine elever til hovedstaden og naturligvis blev der tid til en tur i Rundetårn og kanalrundfart. Forsidebilledet er fra toppen af Rundetårn. Vejret var forrygende godt og da vi tog toget hjem stødte vi i Vejle ind i en kæmpegruppe unge mennesker, der skulle til Jelling Festival. Det, der slog mig der var hvordan de talte til hinanden. Den ene erklærede at han havde 60 liter øl med, hvorefter en af pigerne sagde at det nok var lidt overdrevet og lidt frem og tilbage, så var han enig i at han tit overdrev, men det gjorde bare pointen tydelige og det blev der så smilet til hinanden af. De var søde og flinke overfor hinanden. Jeg er sikker på, de fik en fed festival med hinanden. Også selvom det (naturligvis) øsede ned i den weeekend. 

København 2024

Ubisoft stjæler dit spil

Ubisoft gjorde sig uvenner med alle gamere ved at slette folks offline indhold i The Crew og henviste bare til licensaftalen (alle 180 sider) og mente i øvrigt slet ikke, at folk havde købt et spil, men bare lejet sig adgang til indholdet. Det har nok ikke ligefrem øget salget af Star Wars Outlaws, der kostede helt op til $189 udover de $18 hver måned. Måske burde Ubisoft overveje, hvor 25% af gameriet sker på spil, der er ældre end 15 år. Jeg skrev tidligere om den sag her.

Star Wars Outlaws, måske er det sjovere end det ser ud? Men er det virkelig 1600 kroner om året godt?

 

Civilization 7 kommer i 2024

Indtil videre er der ikke kommet meget nyt ud om spillet. Men vi kan da se frem til november, hvor det skulle komme. Umiddelbare meldinger er at der bygges videre på det, der blev lavet med 6’eren, hvilket er knap så gode nyheder synes jeg, da jeg bedre kunne lide version 4 og 5. Jeg skriver mere om det i takt med, jeg finder ud af mere. 

Civilization 7

Nvidia eksploderer i værdi

Nvidia er kommet med nye AI-landvindinger, og det har gjort, at aktiekursen er eksploderet fra $100 i 2023 til $1200 i dag. Den udvikling havde jeg ikke set komme, men hvor stor Nvidia er blevet, blev illustreret, da Nvidias direktør, Jensen Huang, kritiserede CCP i Kina. Partiet forblev tavs, tidligere har han gjort det samme og modtaget massiv kritik, hvorefter Nvidia stoppede salget af chips til Kina i et par uger. Egentlig har de jo en skræmmende magt. Godt vi er på deres side. 

Nvidia er dem med grafikkort, men de laver skam meget mere end det.

Fodbold

14. juni starter EM, og så må vi se, om det går bedre denne gang end sidste gang. Sidste gang var jeg en af dem, der ganske enkelt ikke så det, dels fordi det gik så dårligt for stort set alle europæiske hold, der ikke virkede til at være rigtig motiveret til de mildest talt elendige omgivelser, slaver, 60 grader og aircondition overalt. Denne gang skal det afholdes i Tyskland, og skal vi nu være helt ærlige, så er det absolut større at vinde EM end VM, specielt når VM bliver 48 hold, hvoraf halvdelen ikke har kvaliteten til at være med. Men nok om det.

Danmark er i gruppe med Serbien, Slovenien og England og bør naturligvis have en glimrende mulighed for at gå videre, ellers kan det være, vi skal lade David Nielsen overtage landstrænerposten, når nu DBU ikke mener, at jeres undertegnedes 5000+ timers erfaring i Football Manager er helt nok. 

Mens vi er ved fodbold, så kræver Argentinas kvindehold bedre forhold. De mener, at træningsbanerne bliver slået, og at frokosten forbedres betydeligt. Tre spillere kunne fortælle, at de under sidste samling fik tilbudt en banan og en sandwich til frokost. Hvordan skal man dog kunne træne på det?

Vi krydser fingre for at landsholdet er bedre end Gary Lineker Superstar Soccer til Commodore 64, men frygter det værste.

AI skal forbydes

Det var reaktionen fra Mette Frederiksen, efter at LA og DF lavede en kampagnevideo med statsministeren, hvor hun afskaffede julen, for der jo skal arbejdes igennem. Siden har regeringen faktisk i fuldt alvor forslået at unge ned til 12 år kan arbejde på en fabrik med specifikke maskiner og under særlige forhold, men det er en anden sag. 

Begge videoer havde et skilt på, hvor der stod både partibogstaver og at det var lavet med AI. Hun synes absolut ikke, det var sjovt (surprise), og kunne fortælle, at regeringen fremsætter et lovforslag om at forbyde AI i Danmark efter sommerferien. Jeg gætter på, at forslaget aldrig fremsættes eller nævnes igen. 

Måneden startede med arbejdernes internationale kampdag. Landets statsminister gemte sig i Haderslev og nægtede at svare på spørgsmål, og kun en enkelt politiker fra regeringspartierne gad tage til Fælledparken, hvor han i øvrigt blev mødt af pro-palæstinensiske råb (hvad i alverden har det med 1. maj at gøre?). 

 

Kilder (bl.a.): https://journalisten.dk/falske-mette-frederiksen-videoer-faar-minister-til-at-varsle-forbud/ 

Kan du lide artiklen?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.