Matchday I (1986) – C64

I dag møder Danmark Peru ved VM i Rusland. Allerede her efter tre dage er det helt tydeligt at VM i Rusland kan blive rigtig underholdende. Jeg tror bestemt en af de vigtige grunde er at vejret i Rusland er glimrende fodboldvejr med 15-25 grader. Og hvilket brag af en åbningskamp? Saudi Arabien gennemtæsket 5-0, og det kunne såmænd nemt have været både 6 og 7-0. VM er netop et verdensmesterskab og med 32 hold fra alle verdensdele, så er det givet at der vil være hold med, der reelt set ikke rigtig har noget at gøre der. Det bliver ikke bedre, når Fifa vil have 48 hold med.

Hjemmecomputerne Commodore 64, Amstrad og Spectrum var vanvittige populære i Europa og det var også dengang sådan at spillene primært kom fra europæiske firmaer, så derfor væltede det ud med fodboldspil og præcis som da vi sad og undrede os lidt over at Saudi Arabiens niveau, så kan man gøre det samme med Matchday.

Hvem godkendte dog det spil?

 

Lad os starte med et par af de mest åbenlyse fejl ved Ocean Softwares spil fra 1986. En ting er at spillene er langsomme, men en anden ting er at computeren absolut ikke er særlig god til at vælge den rette spiller for dig, Ligeså slemt er det at kun bukserne skifter farve, så ofte mister man et par sekund på at finde ud af hvem man styrer.

På den anden side betyder det ikke at der nødvendigvis scores. I den første kamp brugte jeg 15 minutter af kampen på at finde ud af styringen uden det lykkes for computerens AI score selvom jeg ikke var i nærheden af bolden.

Den nemmeste måde at score på er egentlig bare at nappe bolden og så løbe hele vejen ned til målet og så skyde. Der er tre levels, der svinger fra meget let til ikke helt så let. Grafisk er det en flok Mario’er der løber rundt, skyggen under bolden er for nogenlunde, men det er dens fysisk ikke eller måske er bolden bare flad. Lyden består en melodi, når spillerne løber på banen, jubel og det er sådan set nogenlunde okay.

Remove the row

Column: 1

Matchday (1986)
Commodore 64
Gratis

Fordele og ulemper

+ Gratis
+ 3 levels
+ Næsten spilbart i 2player mode

– Hvem styrer jeg?
– Langsomt
– Virkelig dårlig AI

Column: 2

Det er meget sjovt at se fodboldspil anno 1986, dengang var det ikke det værste spil, primært fordi det var nogenlunde fornuftigt sammen med kammerat. Problemet er nok i dag at du ikke har kammerater i ret lang tid, hvis du inviterer til spilaften og du så disker op med Matchday.

Download Matchday til Commodore 64

 

Kan du lide artiklen?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.