Matchday II (1987) – C64

Danmark – Peru 1-0 og så er vi for alvor i gang med VM efter en ret dårlig kamp, men heldigvis havde vi Kasper Schmeichel.

Målmanden i Matchday II er bedre end tidligere, men det er ret sjældent man ser ham, for det tager en evighed at løbe fra den ene ende af banen til den anden. Men der er dog ingen tvivl om at Matchday II rent faktisk er spilbart – i mangel af bedre. Og faktisk var der ikke voldsomt mange alternativer dengang.

Matchday II var til C64 ikke særlig vellykket, men det har faktisk nogle helt nye tiltag, som er interessante. Når bolden rammer spilleren, så skifter den retning alt efter hvor den rammer kroppen. Man kan også skubbe hinanden, men det er ikke muligt at lave frispark. Computerens AI er også ganske fornuftig, målmanden er også blevet mindre dårlig end tidligere. Endelig har Matchday II mulighed for at spille både liga og cup. Det er også smart at man kan skyde både langt og kort.

Jeg ved godt, vi er i 1987, men behøver ens fodboldspillere ligner gamle tykke mænd der tøffer afsted i langsomt tempo? På den positive side er at man kan nemt se, hvilken spiller man styrer og hvem der er modstanderen. Publikum er også udmærket ligesom lyden er.

Remove the row

Column: 1

Matchday II (1987)
Commodore 64
Gratis

Fordele og ulemper:

+ Udmærket AI
+ Man kan skubbe modstanderen
+ Liga og cup

– Langsomt
– Dårlig animationer
– Tidens tand har været hård

Column: 2

Tidens tand har været benhård ved Matchday II, allerede dengang var C64 versionen klart den dårligste til 8-bit og når man tænker på de valgmuligheder vi har i dag, så falder Matchday II igennem på alle parametre.

Download Matchday II her 

Kan du lide artiklen?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.