Left Behind (2014) – film

Nicolas Cage spiller en pilot på et stort rutefly, der har en affære med en stewardesse i denne katastrofefilm fra 2014. Lad mig starte med at selvom man bruger hele 32 minutter på at snakke og lære personer at kende, så er det forbløffende lidt, man føler for de forskellige karakterer. Der er piloten Rayford (Nicolas Cage), vores “hunk” til hunkønnene (Chad Michael Murray) og Chloe (Cassi Thomson), i en mindre rolle har vi også Lea Thompson.

Efter en god halv time tager filmen kortvarigt fart, da alle børn og en masse mennesker forsvinder og kun efterlader deres tøj og ting. Det er her filmen falder fra hinanden, indtil da har den bare været lidt småkedelig.

Sådan ser falsk markedsføring ud, der er absolut intet katastrofe over denne “katastrofefilm”. Der er hverken flystyrt eller en brændende by i filmen. Der er heller ingen scener fra en ørken.

Opfører folk sig sådan?

Folks reaktionsmønstre er dybt mærkværdige. En dame i flyet vågner og ser hendes datter på 10-12 år er væk. Istedet for at kigge sig omkring og se efter hende, så begynder hun at skrige panisk. Kunne det ikke tænkes, hun var gået på toilettet? Hvorfor antager hun at barnet er væk som den første ting?

Da en masse mennesker forsvinder i et supermarked begynder alle at plyndre det, er det virkelig sådan folk vil reagerer? Og så undrer jeg mig iøvrigt, hvordan det kan være tøjet kommer dalende ned fra 1. sal i samme supermarked. 

Da der mangler en masse mennesker på flyet begynder man straks at ævle om rumvæsener, transdimensioner osv., hvad med at gennemsøge flyet? Det gør man slet ikke.

Gennem hele filmen forsøger man at gøre det til et mysterium, hvorfor menneskerne er væk. Mit bud er at samtlige allerede har gennemskuet det 4-5 minutter inde i filmen, hvis titlen da ikke allerede giver det væk. Ledetrådene er så overeksponeret, at man knap nok kan lade være. Problemet er at da stort set alle har gættet det, så falder ideen med opklaringen til jorden. Og der er ingen andre spændingsmomenter i den.

Nå, men Nicolas gætter det hele, uden iøvrigt at dele det med andre end dem i flyet og lander han flyet stille og roligt. Det var så den film.

Remove the row

Column: 1

Left Behind (2014)
Markedsført som katastrofefilm, ca. 90 min
Amerikansk tale

Column: 2

Håbløst, ganske enkel. Kedelig, utroværdig og komplet ligegyldig. Niclas Cage skal lære at læse manuskriptet inden han siger ja til en film.

 

 

Kan du lide artiklen?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.