Italy 1990 (1990) – Amiga & C64

Efter det forfærdelige World Cup Carnival fra US Gold ved VM i Mexico 86, så havde Ocean overtaget rettighederne til det officielle VM spil. Det hedder originalt nok “Italy 1990”, fordi VM var i Italien.

Nå, men hvad kan det så? Lad det være sagt med det samme, det er bedre end sidst, det kunne heller ikke gå den anden vej. Der er mulighed for frispark, hjørnespark, målspark, men åbenbart kan man ikke heade, hvilket er lidt underligt.

Spillet starter op med at du kan spille VM eller ændre længden af kampen fra 2-45 minutter, og så er man ellers i gang. Jeg valgte Brasilien, herefter skal man vælge formation og sætte sit hold. Jeg kunne absolut ingen forskel mærke på om jeg satte det ene eller det andet hold. Så er det ellers tid til Kick Off.

Her opdager man at spillet er lodret scrollende og man ser spillerne lidt oppefra, det fungerer egentlig ret godt på Amiga. Jeg kommer tilbage til C64. Man kan tackle, spille nogenlunde sammen, selvom det ikke altid er den rigtige computeren skifter til. Ret hurtigt opdager man at det bedste er at lave lange sololøb og så diagonalt. Hvis du holder knappen nede, så skyder du længere og højere. Målmanden er automatisk – jeg vender tilbage til C64 versionen.

Målspark
Straffespark

Italy 1990 er ikke ligesom Kick Off, bolden hænger fast på fødderne og det gør det nemmere at lære og mestre. Det er ikke fordi man ligefrem kan beskylde Italy 1990 for at være svært, jeg kom til kvartfinalen i mit første forsøg, hvor jeg tabte efter ekstra tid og straffespark.

Commodore 64
C64 versionen har man valgt skal ses helt ovenfra ligesom Microprose Soccer, der havde været et hit 2 år tidligere. Desværre fungerer det bare ikke særlig godt, faktisk virker det overhovedet ikke. Styringen er i bedste fald klodset, mens computerens AI er helt fraværende og halvdelen af tiden kan slet ikke se hvem man styrer, fordi spilleren simpelthen ikke er i nærheden eller fordi det er svært at se den blinkende spiller. Man styrer selv målmanden og da styringen er som den er, kan man ende med at han løber rundt ude midt på banen.

Valg af taktik og hvilke spillere man vil have på banen. Det synes ikke rigtig at påvirke kampen dog.
Det ligner og føles som en dårlig klon af Micrprose Soccer.

Italy 1990 til Commodore 64 synes at være smasket sammen på ganske kort tid og det kan ses, det er et virkelig dårligt spil og er helt anderledes end alle andre versioner på markedet.

Remove the row

Column: 1

Italy 1990 (1990)
Også kendt som World Class Soccer
Amiga
Gratis
Jeg fandt spillet hos Games Nostalgia (ekstern link)

Fordele og ulemper:

+ Ganske pænt
+ Nemt at lære
+

– Simpelt gameplay
– Lyd langt under standard
– Holdopstillingen gør vist ingen forskel

Column: 2

Man bliver aldrig rigtig glad for Italy 1990. Det er absolut spilbart, men faktisk heller ikke meget mere end det.

 

Remove the row

Column: 1

Italy 1990 (1990)
C64
Disc

Fordele og ulemper:

+ Det ser pænt ud i stilbilleder
+ Men så bevæger spillerne sig
+ Du er ikke tvunget til at spille det.

– Grimt
– Tæt på uspilleligt

Column: 2

Hvis man havde givet 199,- kroner for det dengang i 1990, så ville man jo være grædefærdig. I det mindste bliver Italy 1990 ikke dårligere med tiden.

 

Download spillet til C64

Kan du lide artiklen?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.