Gameboy klon – er den noget værd?

Fra Wish.com kommer denne lille Gameboy klon, der har en TFT skærm på 2,4” og har 129 spil af meget forskellig kvalitet.

Skærmen er ganske udmærket og er som den nu er, men den er meget lille. En almindelig Gameboy skærm er 5×4 cm mens denne her er 4,5×3,5 cm. Det lyder ikke af den store forskel, men når man sidder med den, er det en stor forskel, også selv en TFT skærm er meget bedre end en LCD skærm. Lyden er også nogenlunde og det er absolut set med de briller at konsollen lover 8-bit kvalitet.

Havde man gjort skærmen en tomme eller to større havde den været helt god.

Batteriet er et lithium, der kan klare 2-3 timers spilleri, så det er fint. Endelig føles den lille konsol egentlig ganske god i hånden, selvom den er meget lille og bedre passer til en barnehånd end min velvoksne 45-årige hånd. Man kan også tilslutte det til sit TV, hvis man har de rette stik (S-video).

Det er desværre ret tydeligt at producenterne ikke har tænkt nærmere over at skærmen er 2,4”, så for mange spil er det meget små figurerer man styrer rundt. Det ville ikke være et problem på et tv med 28+”, men på denne skærm kan knap se, hvad der sker.

Ved første øjekast virker det helt fint, men spillene er tydeligvis ikke designet med den lille skærm i tankerne.

De 129 spil er enten nye spil eller kopier af gamle 8-bit spil og de fleste af dem, er egentlig lavet ganske fornuftigt. Og det er der problemet er med denne konsol. Det hele er lidt nogenlunde okay. Spillene er ikke voldsomt gode, langt de er heller ikke dårlige. Af spil kan nævnes Super Mario, Turtles, Terminator 2 og andre velkendte titler fra C64 tiden. Nogle titler har dog kinesisk tekst uden det i øvrigt har nogen betydning for gameplayet. Det er dog noget dovent. Og når man har spillet de originale versioner, så virker de her altid en lille små dårligere. De virker netop som halvlunkne kopier af de originale.

Remove the row

Column: 1

 

129 Games Gamekonsol

Set i flere varianter med 115 – 400 spil (formentlig de samme der kører i loop). 
Jeg gav 104 kroner hos Wish.com

Column: 2

 

Det er fornuftigt nok, men man kommer aldrig rigtig derop, hvor man tænker, det er sørme sjovt det her. Derfor vil denne konsol også ende med at samle støv lynhurtigt uden man kan sige det er en dårlig ”gameboy” (og da slet ikke til prisen), men det hele er bare lidt ligegyldigt.

 

 

 

 

Kan du lide artiklen?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.