Alien Origin (2012) – film

Alien Origin er en af disse ”vi fandt deres videokamera”-film. Oftest er det for at dække over manglende budget fremfor en eller anden fremragnede ide man har. Det er desværre også tilfældet her. Kameravinklen giver intet til filmen. Det havde været bedre at bare lave en almindelig film, acceptere man ikke har et stort budget og så lægge sit fokus på skuespil og ikke mindst historie. Denne film kommer fra Asylum, så man ved fra starten, det er dårligt, men det her er formentlig Asylums værste film og det siger dog en hel del. 

Vi starter forøvrigt lige med at vise traileren for filmen, der egentlig bare er et resume af filmen. Måske en service, hvis man falder i søvn? 

Vi er i Belize (Mellemamerika). Et TV-hold skal følges med en gruppe soldater, der skal finde nogle forbrydere og nåja, hvorfor så ikke lige sætte nogle kameraer op i naturen på samme tid og slæbe et hold civilie. Jeg mener, nu er vi der jo alligevel. Og det er ikke bare militæret, det er militærspecialtropper, så vi ved de er vigtige og dygtige.  De finder en lille båd 240 km fra land og det synes de er noget mærkeligt. Tjoh, der er vel en person, der har smidt den der. Jeg har før fundet et fjernsyn ude i skoven, der findes vel også skovsvin i Belize. Hvorfor i alverden man sniger sig ind på den og behandler den som farlig, ja det…. 

Derefter skal de krydse en lille bæk, hvilket vist er farligt, men ikke for fotografen, der stille står i vandet og tager billeder.

Derefter bliver det nat og der er sat kameraer op overalt. Faktisk troede jeg det var for filme dyrelivet, det gav nemlig mening. Men det er for at filme forbrydelser (det sker åbenbart i junglen), og så lægger de sig ellers til at sove lige under dem. Om morgen er kameraerne væk og erstattet af nogle mystiske tegn på træerne i løbet af natten. Hvordan man så fik fat i det, der blev filmet i løbet af natten og smidt ind i filmen, det tænker vi ikke nærmere over. Alle sover åbenbart i åbne hængekøjer, ikke engang myggenet eller bål. Åbenbart kan man ligge og sove uforstyrret for insekter, myrer, pantere og den slags midt inde i en jungle… Og jo mere vi er i denne jungle, jo mere ligner den en almindelig skov med eg og bøg og der var jeg ellers ved at blive ædt på løbetur af insekter, men ikke i Belize. 

Da vi jo er i Mellemamerika, så har man castet sådan at nogle af soldaterne er derfra, det havde dog nok være en fordel at finde nogle latinoskuespillere, der rent faktisk kunne tale amerikansk uden så voldsom accent. Når, der tales spansk, så crasher de danske og amerikanske tekster ovenpå hinanden, slår man teksterne fra, kan man ikke forstå halvdelen af skuespillerne, heller ikke når der tales amerikansk.

Nå, men to arkæologer er forsvundet, så fra at sætte nogle kameraer op, er vi nu på en redningsaktion. Nogle ville måske for resten synes det er lidt voldsomt at gå rundt med højt hævet våben konstant, hvis den eneste fare er en puma, panter eller nogle aber. De plejer i hvert fald ikke at angribe på flere hundrede meters afstand. Men de finder akæologernes lejr og noget film på en computer. Her ser man dem gå ned i en grotte, finde et plastickranie, blive angrebet af noget og så ellers løbe indtil filmen stopper. Lad være med at tænke på hvordan filmen så kan være på computeren som soldaterne ser den på. Man skal heller ikke tænke over at der er tre mennesker på båndet, men der er kun efterlyst to. 

Derefter skal der rejses igen, og det er altså en sjov måde de rejser på. Det er uden underlægningsmusik, uden dialog og det er med meget højt hævet våben. De kommer til en lille Amish gård, fint nok. Men også de bliver set som farlige… Her finder man en af disse ærkologer, der var væk. Hun er indsmurt i blod. Så, altså: Hun løb op til lejren, lagde filmen på computeren og løb så videre til den nærmeste gård? 

Så gik jeg ud og hentede kaffe og da jeg kom tilbage var de inde i et rumskib. Jeg spoolede tilbage og nej, ingen forklaring, ikke rigtig noget. Vi er bare inde i et rumskib nu. Og her ryster vi så kameraet lidt mere, finder kraniet som man øjeblikkelig løfter op og så går alarmen og så skal der ellers løbes igen. Gaaaaaaaaaaaaaaaaaaaab. 

Nu skal vi hjem, så de tilkalder forstærkning og så er der pludselig en lastbil til at hente dem, men den er tom og “noget er ikke rigtigt her” lyder det med kraftig spansk accent. Og han har da i den grad ret, intet har været rigtigt siden filmen startede og der er fortsat over 25 minutter tilbage af dette mareridt. 

Så de skynder sig videre uden at vi bruger mere energi på lastbilen. De går de rundt hele natten og står pludselig ved den grotte, som ligner den arkæologen gik ind. Nej, hvor heldigt. Indtil videre har vi gået i tavshed i junglen, om natten, i et rumskib og nu skal vi så gå i tavshed ind i en grotte. Her støder man på denne alien og så løber de ellers ud igen hvor de støder på ærkæologen. Jamen selvfølgelig. 

Så skal de jagtes af monsteret, som vi endelig får at se i omkring 1 frame, men jeg har fanget det til jer. Asylum er et utrolig humanitær filmstudie, de giver virkelig chancen til alle for at lære deres håndværk, mens de arbejder. Hvor alle andre ville kræve at man først lærte at lave grafik og så blev ansat, så gør de det omvendt. De ansætter en og ser om man kan lave grafik eller ej. Jeg er sikker på det her vil svare nogenlunde til det grafiske arbejde, jeg kunne lave efter som første forsøg. 

Så skal der flygtes lidt mere og her kommer der en af de mere underlige scener, faktisk så pinligt og tåkrummende at det er svært at se. For åbenbart siger denne ærkolog hver 3. skridt LAURA og får så at vide han skal klappe kaje og filmrapporteren går hen og holder ham lidt for munden. Åbenbart mangler Laura. Nå, okay. Nej, jeg går ikke tilbage og ser, hvornår det skete. For nu er der pludselig en skudkamp eller lydeffekter af en skudkamp, mens de stakkels skuespillere virkelig kæmper for at lave noget, der minder om action. Lidt mere løberi og så er det nat, så de må have løbet hele dagen. Endnu en skudkamp og her bliver lederen og den kvindelige ærkolog dræbt, jamen manglede hun ikke? Åbenbart ikke. 

Eller måske glemt de det bare undervejs, nu ligger hun i hvert fald der og er død. 

Ud af det blå er en soldat pludselig sort?? Og han opsætter en fælde som man skal være total idiot for at gå i…
Hvilket kameramanden gør et minut efter. Hvordan pokker gav den fælde ham dén skade???

Om morgen er en soldaterne blevet sort, men det er der ingen, der bemærker. Det er dejligt ingen lægger mærke til ens hudfarve, men jeg tror dog alligevel jeg ville bemærke det, hvis min kollega skiftede hudfarve, men det er måske bare mig? Denne nu sorte soldat siger at der skal laves nogle fælder, sådan at denne alien nu kan stoppes. Og nej, bare nej. Det er den mest håbløse fælde nogensinde, men den får dog slået en kameramand ihjel, fordi han vælter over den. Jeg kan end ikke regne ud hvordan den fælde gav dette sår??? Lidt løberi og så slutter filmen….

Nå, heldigvis fandt man noget mere film senere, så man lige kunne få forklaret hvad alt det her handlede om. Det viser sig så at det her rumvæsens DNA har 70% tilfælles med mennesker og derfor konkluderer disse forskere at det er menneskets forfader. Argh, i betragtningen af at snegle og de fleste større pattedyr ligeledes har 70% eller mere tilfælles med mennesker, så er det måske lige at stramme den. 

Jeg har set meget skrammel, nogle af dem er sjove at se, fordi de er elendige, men det er denne her ikke. Den er bare elendig. 

 

Remove the row

Column: 1

 

Alien Origin
Horror, 88 min. 
Fundet på loppemarkedet til 20 kr. 
Sprog: Amerikansk (og lidt spansk)
Danske tekster

Column: 2

 

Jeg tror det er den værste film, jeg nogensinde har set. De fleste film har nogle tilgivende ting i sig, det har denne ikke. Dårligt manuskript, elendigt skuespil, kameraføring er chokerende rædselsfuldt dårligt, effekterne er horrible. 

Selv når man tæller YouTubes amatørfilm med, så er jeg ret sikker på at denne fortsat vil være dårligere end, ja faktisk alle. Jeg forstår ikke at man overhovedet vil være bekendt at udgive den. Selv for Asylum er det her simpelthen for lavt. 

 

Kan du lide artiklen?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.