Årtiets mest ”Hvad skete der lige der?” film

Der er ikke meget ide i at finde de dårligste film. Det er bare at finde nogle film fra Asylum eller et andet budget filmstudie, derfor har jeg fundet titler, som var for mig en oplevelse langt under det forventede. 

2010 The Last Airbender

Der er så meget galt med denne film. Whitewashing anser jeg som noget pladder. Amerikanske producenter laver naturligvis film med amerikanske skuespillere, der taler amerikansk. Ellers er der ingen, der gider se den. Snakken om Whitewashing forsvandt da også efter premieren, der var simpelthen så meget andet at fokusere på. Elendigt skuespil, ikke bare middelmådigt, men decideret elendig. Flere steder tager man sig i at grine af de ufrivillig komiske scener. Ironisk nok var det faktisk det kinesiske publikum, der tog bedst imod filmen og gjorde at M. Night Shyamalan’s karriere ikke tog alt for meget skade. 

Bobler: Jonah Hex er en westernhelt, der var rigtig stor for nogle år siden. 81 minutter, overkompliceret historie med Josh Brolin og Megan Fox. Led under store forventninger og falder med et stille suk ud i glemslen af ligegyldighed.  

2011 Grønne Lygte

Af en eller anden grund ville man ikke give Ryan Reynolds en grøn dragt og en grøn maske på, det klarede man med CGI. Det ser forfærdeligt ud og tager meget fokus. Filmen bruger 100 minutter på at Hal Jordan bliver Grønne Lygte og derefter 10 minutter på at besejre ”universets mægtigste fjende”, som egentlig bare er en stakkel, der blev inficeret med “gul”, som altså er ondt. 

Bobler: Apollo 18 opdagede i virkeligheden rumvæsener og derfor stoppede vi med at tage til Månen. Dette er (fiktiv) film fra den sidste mission. Ideen er spændende nok, men det var nok også det mest positive man kan sige om den film. 

2012 Prometheus

At lave en ”Aliens”-film uden ”Aliens” er dumt. Uinteressant, kedelig og værst af alt utroværdigt persongalleri leveret med halvlunkent skuespil. Det er vel også trods alt sjældent at man sender de absolut dummeste afsted på en rummission? Hvordan farer man vild i en hule, når man ti minutter tidligere har fremvist at en drone mappede den? Hvorfor stikker man hånden over til en fremmed livsform, der ligner en blanding mellem en brilleslange og noget fra en gyserfilm? Da kaptajnen ofre sit liv for at redde Jorden, aner vi knap hvem han er og scenen bliver dermed ligegyldig. Og endelig havde man klippet en scene på 10 minutter ud fra starten af filmen, som faktisk forklarede filmens plot. Den kunne vi så se på Youtube 2-3 år efter og endelig fatte, hvad der egentlig skete. 

Bobler: Resident Evil: Retribution er femte episode af serie, der falder mere og mere fra hinanden. Mila Jovovich gør igen en fin figur, men ak, manuskriptet er helt håbløst. 

2013 All is lost

Robert Redford spiller en mand, der sejler alene rundt på havet og kommer i havsnød. Der er stort set ingen talte ord, der er én skuespiller (Redford) og det er filmet uden CGI overhovedet og på åbent hav. Det er en fantastisk film, der kom ud af det blå. Se den. Det var der absolut ingen, der havde set komme og derfor kom den på denne liste. 

Bobler: After Earth er et Smith familieprojekt. Desværre er sønnike ikke en god skuespiller og det er noget skidt, når man er hovedrollen. 

2014 Gardian Of The Galaxy

Serien fra Marvel eksisterede i nogle få år og de fleste af os morede os over at man overhovedet lavede filmen. “Nu var de da blevet desperate hos Marvel og troede de kunne sælge alt” tænkte mange af os. Overraskende nok blev det ikke kun en af de mest sete, men også en af de absolut bedste Marvel film i dette årti. Og nej, tegneserierne med Gardians kan fortsat ikke sælge. 

Bobler: Rage med Nicolas Cage som er ved at få et rygte som manden, der ikke kan kende et godt manuskript fra et dårligt. 

2015 Jupiter Ascending

Mila Kunis lanceret som actionstjerne, selvom meget egentlig virker ret godt i den, så er det bare også rigtig meget der ikke gør. Historien er simpelthen ikke troværdig ud fra dets univers’ egne præmisser. Udover det virker Mila Kunis ikke som en heltinde, men mere en, der konstant skal reddes og aldrig helt forstår hvad der sker omkring hende. Den rolle fungerer forrygende i “The Spy who dumped me” (2018), men det var en komedie og hendes karakter udviklede sig hen over filmen, det gør hun ikke (ret meget) her. 

Bobler: Fantasic Four, det er en gåde, hvor laver man så dårlig en film med så godt materiale til rådighed?  

2016 Ghostbusters

Man rebootede Ghostbusters og lavede det med tre kvinder som hovedroller. Det havde man meget fokus på. Det er såmænd ikke årets værste film, men det er en ligegyldig film, hvor der snakkes og snakkes og mere snakkes. Leslie Jones falder helt igennem og selv ikke Kirsten Wiig fungerer godt. Kate McKinnon og i særdeleshed Leslie Jones var derefter ude og fortælle at alle kritikerne var ligegyldige mænd, der var bange for stærke kvinder. Det skabte vrede og nu var filmen ikke bare en dårlig ubegavet film, men en brik i en kønskamp. Castet blev fyret efter filmens totale flop, Leslie Jones var atter engang ude med riven og mente nu Hollywood og dets publikum bestod af hvide middelaldrende racistiske mænd. Det skal nok gavne hendes karriere. Kirsten Wiig fortalte at hun var glad for filmen. Men hvor glad hun egentlig var for resultatet, kan man nok være tvivlende overfor, i ihvertfald udelukkende hun allerede inden premieren, at hun var til rådighed for en fortsættelse. 

Bobler: Batman vs Superman: Dawn Of Justice er egentlig ikke så slem, men i forhold til hvad vi havde forventet er den rædselsfuld. 

2017 Doctor Who season 11

Hvad i alverden skete der? Man gjorde Doctor Who til en kvinde, der blev en bifigur i sin egen serie. Doktoren er beskuer sammen med sine tre (3!) makkere i nogle mærkværdige manuskripter. I december17 lagde afsnit 0 ud med et brag og publikum var helt generelt positiv. Peter Gabaldi blev afløst af den første kvindelige Doctor Who, der kigger på sig selv, ned i bukserne og konstaterer “nå, det er længe siden”. Og så burde vi egentlig ikke bruge mere energi på hendes kønsskifte. Desværre var manuskripterne lavet sådan at Doctoren ikke opførte sig som doktoren. I et afsnit slår hun en skurk ihjel, hun er helt med på nogle aliens nedskydes og så nedgør hun sine fjender, venner og alt omkring sig. Seertallene var halveret da sæsonen sluttede og BBC måtte forsvare serien, der endte med at holde en uplanlagt pause i et år. I 2020 er serien tilbage igen (det blev senere udskudt til 2021 – tilføjet i 2020 red.). Det kan kun blive bedre end skurke, der ligner uldbukser, en doctor, der tror skruetrækkeren er et våben og en doktor, der er en birolle i sin egen serie og som forsøger at kopiere tidligere skuespillere i rollen. 

Bobler: Downsizing var forventet som en sikker komedie. Det er mere en ligegyldig drama film med lidt komik. 

2018 The House Jack Built

Hvis ikke Lars Von Trier var dansker ville den danske presse formentlig ignorer hans film ligesom resten af verden udenfor Cannes Festivalen. Hvornår har nogen sidst været underholdt af hans “kunstfilm”? Matt Dillon spiller Jack, der kan lide at slå ihjel. Usammenhængende drab. Dialog, der er milevidt fra troværdigt og overdreven “kunstfilmning”. Ofrene er ualmindelig dumme og betjentene opfører sig som 8-årige. Man skal være særdeles udhvilet, når man starter filmen. Det modsatte vil dog gøre det nemmere at kæmpe sig igennem den. Hvis der var et budskab, så strøg det hen over hovedet på mig. (Scenen er voldsom og skal ikke ses af børn). 

Bobler: Holmes & Watson var ment som en komedie. Man skal være stædig for at komme igennem den. 

2019 Cats

Man tog den verdens kendte musical af Andrew Lloyd Webber, tilføjede forfærdelig CGI og smaskede det hele sammen på blot seks måneder. Resultatet er blevet en underlig film, der på ingen måde virker overhovedet, selv sangene virker flade. Var der slet ingen af de ansvarlige, der havde set den verdenskendte musical som teaterstykke inden man startede? 

Bobler: Captain Marvel, egentlig en ganske god film. Brie Larson er fin som superhelten, der nok er gjort for stærk til det er sådan rigtigt spændende. Jeg har det tilgengæld ualmindelig svært med at forynge skuespilere som Samuel L. Jackson. Det ser forkert ud. 

Kan du lide artiklen?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.