The Last Of Us (2014) – Konsol

Den eneste forskel mellem The Last Of Us remastered og den oprindelige til Play Station 3, er at grafikken er 1080 HD mod 720. Det arbejder med 60 frames mod 30 frames på PS3, men ellers er det samme spil. 

En aften bliver verden inficeret med en virus og folk går amok, du mister din datter i alt dette kaos og så hopper vi ellers 20 år frem i tiden. Du spiller Joel, en mand sidste i fyrrene der smugler forsyninger i en verden, hvor inficeret mennesker er blevet sindssyge. Dem, der ikke er inficeret lever i karantænezoner der styres hårdt af militæret. Han skal fragte en 14-årig pige Ellie tværs over USA. Det er naturligvis en farlig rejse med farlige mennesker, zombier og autonome samfund. 

Først og fremmest er spillet dog en interaktiv fortælling, hvor man ikke har den store frihed, men jeg synes ikke det er påtrængende. Der var på et intet tidspunkt at jeg ramte ind i en usynlig mur, om det bare var held eller om det skyldtes spillet mekanik skal jeg ikke gøre mig klog på. Ens frihed består mest i den måde man vælger at håndtere de forskellige ting på, skal det være med rygende pistoler, nævner eller med diplomati er om til dig. Jeg er helt sikker på jeg med jævne mellemrum har gjort livet svært for mig selv ved at have en skyd først taktik, men er man mere til stealth så gør man bare det. 

Der er nu fire sværhedsgrader der går fra easy til “grounded”, hvor der hverken er energibar, hints eller dumheder af computerens AI til at hjælpe dig. Jeg har kun gennemført på level easy og en times tid på den sværeste var mere end rigeligt til mig, selvom den virker mere realistisk end den easymode, som jeg holdt mig til. Jeg brugte omkring 20-22 timer på at gennemføre på level easy, men det kan altså gøres en hel del hurtigere, hvis man er dygtig nok, som du kan se i videoen. 

Det, som først og fremmest virker, er at man lære at bekymre sig om karakterne sammen med den fantastiske historie. Hvis du allerede har spillet det på PS3, ja så er det måske lige overkill at tage turen en gang mere udelukkende pga grafikken, men reelt står du nok i dag mere med valget om du skal give 400 kroner for PS4 udgaven eller 100 kr. for PS3 versionen brugt. Jeg vil faktisk sige det er de 300 kroner ekstra værd. 

Og hvis du ikke gider spille spillet eller bare ikke har en PS4, så er det faktisk forbløffende spændende at bare se det som film. 

 

Kan du lide artiklen?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.