Zack Snyders Justice League (2021)

70 millioner ekstra skulle Zack Snyder bruge for at lave denne nye version af en ret middelmådig film fra 2017. Plus de 25 mio, som Josh Whedon brugte på at ændre Snyders oprindelige film da han blev fyret første gang han instruerede filmen. Dermed er den samlede pris efterhånden oppe på den anden side af $300 mio, noget i stil med 2 mia. Dertil kommer så markedsføring og alt det der.

En af grundene til Snyder blev smidt ud i første omgang var, at filmen var for lang ifølge Warner. Snyder har taget ”hævn” og smækker 4 timer i hovedet på den sagesløse seer. Og så endda i 4:3 format. Det lægger man nu ikke mærke til efter et stykke tid, men ærlig talt: Hvorfor?

Men er den ventetiden – og ikke mindst de fire timer – værd? Svaret er kort og godt et rungende ja. 

Plot
Det er muligt, jeg enten ikke så den oprindelig udgave godt nok eller bare har glemt det, men jeg husker simpelthen ikke at Darkseid var en del af filmen?  I den nye udgave handler det om at Steppenwolf ønsker at komme på god fod med sin chef Darkseid og derfor vil erobre Jorden af den grund. Hvorfor lige Jorden? Fordi Darkseid 5000 år tidligere tabte slaget om Jorden. Det eneste nederlag han nogensinde har lidt. Senere kommer der så yderligere en begrundelse, men det vil være at røbe for meget her. 

Det klær absolut filmen at Steppenwolf er gået fra at være en ligegyldig skurk, der bare vil erobre Jorden, fordi han lige har lyst til det, til rent faktisk at have motivation. Alle hans håndlangere (de flyvende mennesker) har også pludselig en grund til at være der.

For at imødegå den trussel samler Batman en folk superhelte, nemlig Justice League, Lynet, Wonder Woman, Cyborg, Aquaman og Batman. Superman er jo død, så han er ikke med i første omgang. Jeg røber nok ikke for meget ved at sige han kommer til senere i filmen. 

JUSTICE LEAGUE, from left: Ezra Miller as The Flash, Henry Cavill as Superman, Ray Fisher as Cyborg, Gal Gadot as Wonder Woman, Ben Affleck as Batman, Jason Momoa as Aquaman, 2017. ph: Clay Enos/©Warner Bros. Pictures/courtesy Everett Collection

At man formår at få præsenteret både Lynet (Flash) og Cyborg godt denne gang, trækker også filmen et godt stykke opad. Aquaman og Wonder Woman er præsenteret i deres egne film og får derfor stort set ingen præsentationstid. Og alle kender Batman. Det giver god mening. Jævnligt kommer vi endda forbi Louis Lane, der fortsat sørger over tabet af Clark. Vi får også langt bedre klaret genoplivningen af Superman. 

I det hele taget hænger filmen bare bedre sammen. Denne skribent forstod i hvert fald hvorfor Steppenwolf rent faktisk ledte efter de tre bokse og hvorfor Jorden pludselig er et mål, som har særlig betydning. Jeg forstod også at genoplivningen af Superman ikke bare er en hurtig indskydelse, fordi man er presset. Det er noget, der kræver forberedelse, overvejelse og hvorfor det lige er Cyborg, der kan vække boksen og dermed Superman, kommer der også forklaring på. Tidligere var det bare at Cyborg kan levere meget strøm. 

Zack Snyder’s Justice League

Problemerne
Snyder bruger igen overdrevet meget slowmotion hist og pist og tempoet trækkes også et par gange ud af filmen, men det ændrer ikke på at Snyders JL er væsentlig bedre end den oprindelige version. Denne version er meget mere mørk, alvorlig og dyster end før, det synes jeg hverken er en fordel eller ulempe, men det gør at man føler man ser en ny film og ikke bare en remastered med lidt ekstra. De to timer ekstra gør selvfølgelig også sit til den oplevelse. Dens største problem er netop længden. Fire timer er bare meget lang tid for en film. Det betyder mindre, når den ses i hjemmebiografen fremfor i biografen, men alligevel. Personligt var det et voldsomt irritationsmoment at HBO via YouSee ikke husker, hvor man kom til, da jeg klippede den over i tre dele.

Konklusionen
Justice League 2021 version er en fremragende film. Den har sine fejl og mangler, men var det denne version man havde disket op med i 2017, var DC og Warner sluppet for at være blevet til grin og havde i stedet kunne grine hele vejen ned til banken. Nu må de nøjes med at have reddet æren. Den er absolut værd at tegne i hvert en måneds abonnement på HBO for at se. 

Justice League 2? 
Well, hvis der ikke kommer en toer, så giver de sidste 20-25 minutter i hvert fald absolut ingen mening at have med i filmen. Så det gør der nok – måske. 

Justice League 2021 version er en fremragende film, den har sine fejl og mangler, men helt generelt er du underholdt i alle fire timer. 

 

https://www.youtube.com/watch?v=vM-Bja2Gy04

Kan du lide artiklen?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.