Tenet – sci-fi thiller på Blu-Ray (2020)

Så fik jeg endelig købt Tenet, som jeg sprang over i biografen pga. covid 19, det samme gjorde de fleste andre. Det fører til at mange udskudte biograffilm, nu ender med at gå direkte til forskellige streamingstjenester i det nye år. 

Tenet er lavet af Christopher Nolan, der også var manden der insisterede på at få den biografen. I hovedrollerne ses John David Washington, Robert Pattinson (Twilight) og Elizabeth Debicki (The Crown prinsesse Diana), men vi får såmænd også besøg af Michael Caine der fortæller vores helt at man altså ikke kan være helt med et billigt ur.

Vores hovedperson, der bare går under navnet protagonisten, er en spion som efter at have forhindret et terrorangreb i et operahus bliver hyret af nogle til at redde hele verden. Ja faktisk ikke bare verden, men måske både nutiden og fremtiden. Der er nemlig kommet et våben, der kan vende entropi til det modsatte, inversion. 

Vi skal igennem en god halv time med nødvendigt snakkeri, men det er nu lidt langtrukkent alligevel. Der får vi forklaret nogle af begreberne og Nolan sørger faktisk for at overholde filmens indre logik.

Vi finder derefter ud af det er en ond russer, der er vil ødelægge hele verden og det skal selvfølgelig forhindres.  Der er biljagter, slåskampe, eksplosioner, sejllads osv. så alt er som det skal være i action-thiller med klare sci-fi elementer. 

Mere tror jeg ikke jeg evner at forklare om filmens handling. Du skal være vågen, følge godt med og sikkert se filmen mere end en gang for at helt forstå den. Jeg vil mene jeg forstod det meste intuitivt, men der er helt sikkert mange ting jeg har misset undervejs. Så den skal helt sikkert ses igen. 

Tenet er absolut en af de bedste film jeg har set i år. 

Jeg fandt den hos Laserdisken til 159,- og der er også en medfølgende skive om tilblivelsen af filmen. 

 

 

 

 

Kan du lide artiklen?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.