Amiga Download

Amiga

Amiga og AmigaOne ikke er det samme. Amiga kom i mange forskellige modeller. De mest kendte er Amiga 500 og Amiga 1200. De blev lavet fra 1985 og frem til ca. 1997. 

AmigaOne laves af Hyperion og overtog Amigas fremtid efter at utallige firmaer mere eller mindre halvhjertet havde rodet med firmaet. Hyperion udgiver AmigaOS4.x og der er findes AmigaOne maskiner. Alt det kan du finde mere om her: http://hyperion-entertainment.biz/

På denne side finder du udelukkende spil, der er anmeldt på Computer Bladet og det er udelukkende Amiga titler (og altså ikke AmigaOne). 

For god ordens skyld skal det nævnes at selvom jeg har gennemtestet alle spilpakker for virus og malware, så fralægger jeg mig ethvert ansvar. Alt software er enten abandonware eller freeware. Der kan være forskel fra maskine til maskine samt opsætningen af ens emulator. Jeg har brugt en af de ovennævnte emulatorer og har fået spillet til at virke. Det kan godt tage lidt tid at få opsat ens emulator ordentligt for at give en god oplevelse. 

De mest kendte emulatorer er:

WinUAE

Klassikeren, du kan lave en Amiga harddisk og i det hele taget få en din PC til at opføre sig som en Amiga.

FS-UAE

Denne har jeg aldrig selv brugt i andre sammenhæng end ved de spil, jeg har hentet på Game Nostalgia. De har virket upåklageligt.

Amiga Forever

Kommerciel pakke med de forskellige versioner af Workbench og KickStart kombineret med en ikke alt for elegant afspiller, men den virker rigtig godt. 

 

Spil

Ali Baba Amiga download
Alien Breed 3D download
Emlyn Hughes International Soccer – Amiga download
The Prophet – download. Jeg kunne ikke få det til at virke, men andre har haft held med det.
Super Oswald – C64 download