Castle Of Terror – C64

Castle Of Terror (1987) er et grafisk adventure. Du får en kort beskrivelse af omgivelserne, og der er et billede, der understøtter teksten ligesom historien er ganske udmærket. Lyden er også en fin melodi, der skifter alt efter stemning.


Jeg spillede ikke meget adventurespil som barn, da jeg ikke kunne engelsk godt nok og Castle Of Terror var min første – og tæt på den eneste – oplevelse med genren (sammen med en ordbog). Derfor ved jeg faktisk ikke om ordforrådet er godt eller skidt for den slags spil, derfor må jeg nøjes bedømme det ud fra hvordan min oplevelse er i dag. Det var en lidt underlig oplevelse og det er en oplevelse jeg næppe vil være alene med. Det er et lidt fremmede måde at spille på, men omvendt faktisk ret fængslende og det blev en bedre og bedre oplevelse jo længere tid jeg spillede.


En sætning skal oftest bestå af et udsagnsord og et navneord, f.eks. TAKE KNIFE, EXAMINE ROOM, men motoren forstår også forkortelser, såsom ex (For examine), N (nord) osv. Det gør det hele lidt nemmere. Det kan godt være lidt svært at gennemskue helt hvilke ord, spillet kender, sjovt nok kender den ikke ordet USE og da jeg skulle slukke et stearinlys (i et kranie) tænkte jeg på blow out light, men det endte med at det rigtige ord er ”UNLIGHT SKULL”. Så man skal engang imellem forsøge sig lidt frem.Castle Of Terror har også gjort det lidt sværere end nødvendigt fx er der to identiske møller, hvor man i den ene skal have noget flintesten og en lampe og i den anden en pind, som skal bruges som låsemekanisme, når du skal ind i borgen. Imidlertid virker den ikke som låsepind, før du har kigget på den, så dem, der selv kan regne det ud, kan få lov til at blive noget frustreret.

Spiser du suppe får du point

Grahame Willis skrev spillet (alene) og han måtte i 2012 krybe til korset og erkende at spillet slet ikke kan gennemføres. Han gav ledetråde til hvor man kunne finde en pæl til at hamre igennem Draculas hjerte, men den eksisterer ikke og man kan heller ikke knække spyddet og bruge det. Man kan slet ikke slå Dracula ihjel. Han var faktisk ret sikker på at de 290 max point var et lidt tilfældigt tal og så vidt jeg har kunne læse mig frem til er 265 vist det maksimale nogen har fået.

Man kan selvfølgelig godt gennemføre det på den måde at man bare redder pigen og er man lidt heldig undervejs finder man også skatten.

Spillets grafik tegnes mens man ser på det.

 

Remove the row

Column: 1

Castle Of terror – C64
Freeware

Fordele og ulemper

+ Nydelig grafik
+ Klar og tydelig handling
+ Middelsvært

– Tæt på 100% lineært
– Lidt begrænset ordforråd
– Ikke lige logisk altid

 

Column: 2

 

Castle Of Terror er et rigtig godt adventure, det er ikke så langt og ordforrådet kunne formentlig godt være bedre. Men når det er sagt, så er man godt underholdt i den times tid eller to, det vil tage at gennemføre det. Og selvfølgelig trækker det op at man kan gemme spillet (og det anbefales) samt at det hele er gratis.

 Bonus: Castle Of Terror udkom også til Spectrum: http://www.worldofspectrum.org/infoseekid.cgi?id=0009585 (ekstern link)

Kan du lide artiklen?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.