5th passager – lovende sci-fi gys

Den starter med at det lille redningsfartøj, der er designet til 4 personer, bliver samlet op. Der var fem i det til at starte med og nu er der blod overalt, som er de blevet overfaldet af et væsen. Den eneste overlevende er i coma og kan kun afhøres med hjælp en hjelm, der aflæser ens hjernebølger. Kaptajnen, spillet vredt af Herman Wilkins insisterer på dette. Det går skibets læge Alana så igang med. Hun spilles af Marina Sirtis såmænd. 

Faktisk er der samlet en række tidligere Star Trek skuespillere og så skal der ellers laves en slags Alien film. Fedt nok. Det meste af filmen er altså at Alana ser på hjernebølgerne, der selvfølgelig er film. 

Det første man bemærker er at folk åbenbart i fremtiden er enorm aggressive ombord på sådan et rumskib. Man skælder og smælder konstant. De fleste folk er decideret nogle dumme svin. Vores hovedperson må ligefrem tage piller for at udholde det. Tim Russ spiller kaptajnen på det skib, der kommer i problemer og han er også en hidsigprop og et møgsvin. Det er åbnebart standard. 

Fem personer må flygte i et ualmindeligt stort redningsfartøj, der er designet til fire, Faktisk vil jeg påstå der kunne være nærmere 30 derinde. Da redningen nærmer sig kommer der et rumvæsen ind og begynder at dræbe. 

Hverken Tim Russ (Tuvok Voyager), Marina Sirtis (Troy fra TNG) eller Armin Shimerman (Quark, DS9) er fremragende skuespillere, men de kan deres håndværk og det er ikke deres skyld filmen strander. Det er nærmere dem, der gør man kommer igennem den.

Hovedrollen spilles af Morgen Lariah, som også producerede og skrev filmen. Hun har været med i nogle små korte film, men ikke noget særligt. Men hun gør det faktisk ganske hæderligt. En anden man bemærker er Herman Wilkins, stort set også ukendt skuespiller. Det er sjældent man ser så vred en kaptajn. Hold da op, han er overtændt. Og jeg tænker, hvorfor? Det er åbenbart sådan vi er i fremtiden for også Kaptajn Frankling (Tim Russ) er et agressivt dumt svin. 

Bag kameraet
CGI og omgivelserne er sådan set lavet ganske fornuftigt. Man skal huske på at vi er i B-film genren og rumeffekterne er vel på noget i stil med Babylon 5. Det helt store problem og grunden til filmen aldrig bliver bare rimelig god er dog lys og kamera. Ideen om at skjule ens alien er meget fornuftig, specielt når man ikke har penge til at lave den rigtig godt. Men så skal man altså bevæge sig videre end bare at ryste kameraet. Lyssætningen er ikke særlig god, specielt de første 40 minutter er ringe. 

I det hele taget er teamet bag kameraet simpelthen  ikke godt nok. Instruktionen er dårlig, kameravinklerne er slemme og forsøget på at skjule monsteret er ganske enkelt bare ikke lavet godt nok. Slutningen er gennemtænkt og manuskriptet er klart bedre end udførelsen. Bedre skuespillere og endnu vigtigere en bedre instruktør end Scotty Baker, der normalt arbejder med “camera og elektrisk afdeling” (hvad det så end betyder). Nogle ting fungerer, andre ting falder helt igennem. 

Men filmen er i dag gratis og det gør at jeg måske giver den en ekstra stjerne. Havde jeg nu lagt et par hundrede på bordet ville jeg have været mere hård. 

Læs mere om filmen her: https://www.5thpassenger.com

 

Ideen er egentlig meget god, men skæmmes af dårlig lyssætning og og middelmådig lyd. Skuespil og CGI er på niveau, der kan forventes af en B-film. Det kunne have været en glimrende film. Øv.

Filmen er gratis at se – helt lovligt. Jeg anbefaler at åbner filmen i din YouTube app sådan at producenten får deres views registreret. 

Spoiler

Spoiler

Spoiler

Spoiler

Spoiler

Det viser sig tilslut at vores hovedperson lider af skitzofreni pga pillemisbrug og der slet ikke er et monster. Hun har slået de andre ihjel uden at vide det og det er der forskellige hints til at opdage, hvis man leder efter det. Af grunde som jeg ikke forstår, så skjuler lægen dette og vi hopper frem til at hun føder sit barn (nåja hun er gravid)  og hun ser monsteret, men det er i virkeligheden et sundt og rask barn. 

Faktisk er det en ret fed ide og havde man haft den rette besætning – specielt bag kameraet – så havde denne film faktisk kunne have været en ganske hæderlig sci-fi gyser. 

 

3.3/5 - (10 votes)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.