Peter Shilton’s Handball Maradona (1986) – C64

Året er 1986 og der er VM i Mexico. Også denne gang er England en af favoritterne. Efter at have vaklet igennem deres pulje med 1-0 nederlag til Portugal, 0-0 mod Marokko og 3-0 sejr over Polen, gik de videre med 3 point på 2. pladsen. Det var dengang en sejr gav to point.

Efter en 3-0 sejr over Paraguay var de klar til kvartalfinalen mod Argentina. Det er nok den kamp de fleste husker, det er nemlig i den kamp at Maradonna tager med hånden mod Peter Shilton og scorede dermed det afgørende mål, for den eneste på stadion, der ikke så hånden var dommeren.

Grand Slam Software tænkte, sikke en god ide til et fodboldspil til hele den engelsk nation, der (med rette) var rasende. Som sagt så gjort. Der blev lavet “Peter Shilton’s Handball Maradona”.

Du styrer Peter Shilton i målet i en række kampe imod engelske hold og det er i 3D og med tale/råb som GOAL, SAVE og ja… det var så det. Du styrer altså målmanden og hver kamp består af to halvlege, hvor der er 3-5 chancer i hver. Derefter er kampen slut og du kan så vælge at spille en ny træningskamp eller øve dig. Eller du kan genstarte spillet, hvilket betyder du igen skal vælge joystick eller keyboard osv.

Besynderligt nok skal joysticket over i port i for at vælge joystick, derefter skal du spille med port 2…..
Tvivler altså på Oxford og Crewe Alexandra var store i 1986? Hvis du vil spille mod et andet hold skal spille hentes ind igen….
Du styrer udelukkende målmanden.
Ideen og selve konceptet er meget sjovt, det er udførelsen ikke.

Men der er bare ingen rigtig grund til at spille det, der er ingen liga, ingen cup, ja der er faktisk intet andet end det at redde, så i praksis er der ingen forskel på træning og øvelse. Der er heller ikke mange variationer mellem de forskellige skud, så du lærer meget hurtigt spillet at kende.

Maradona fik skovlen under England og Peter Shilton under VM i Mexico, hvis du tror du kan få skovlen under Maradona, så bliver du skuffet. Han har absolut intet at gøre med dette spil. Hans klub er nemlig ikke med og det understreger måske bare hvor desperat kommercielt det hele virker.

 

Remove the row

Column: 1

Peter Shilton’s Handball Maradona (1986)
Commodore 64
Gratis

Fordele og ulemper:

+ Sjov ide
+ Nemt at beherske
+

– Ingen liga eller cup
– Meget let
– Virker ufærdigt

Column: 2

Det er tydeligt at det er et spil, der er smasket sammen på ganske kort tid for at tjene nogle nemme penge. Det har egentlig nogle lovende takter og virker derfor som et halvfærdigt spil.

 

 

Download spillet her

 

Kan du lide artiklen?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.