Kick Off (1989) – C64

Så er det i dag Danmark møder Frankrig i den sidste afgørende kamp ved VM i Rusland. 2-1 i første kamp mod Peru og 1-1 mod Australien er måske nok godkendt, men det er spillet absolut ikke, faktisk har det været ganske forfærdeligt i lange perioder. Frankrig har vundet over Australien og Peru og er altså videre. Så scenen er altså lagt til at hvis Danmark vinder eller spiller uafgjort er vi videre med 5 eller 7 point, taber vi og vinder Australien, så kan det være slut. Det bliver spændende. Hvis bare Kick Off var halvt så interessant, så ville det være meget godt.

Kick Off kom til Amiga og firmaet Anco blev nærmest fra dag til dag et velkendt firma. Naturligvis skulle megahittet Kick Off også komme til C64 (og vel snart sagt alle andre maskiner på markedet). I modsætningen til Amiga, så valgte man at lade spillets bane være vandret scrollende.

Kick Off rummer alt det man kan forvente i 1989, indkast, målspark, hjørne, hovedstød, frispark, tacklinger, hvad Kick Off ikke rummer er en bold, der bevæger sig bare nogenlunde som en bold burde. Bolden ryger ikke ret langt og triller nærmest ikke, måske glemte de bare at pumpe den inden start.

Det er muligt at spille venskabskamp eller liga med otte landshold og det er lige i underkanten, men dog okay. Sværhedsgrad er der fem af, der går fra sunday league til International, men der er ingen forskel på om man møder Italien eller Skotland.

Computeren vælger automatisk hvem man styrer og den person blinker, det er den ikke særlig god til, så derfor bliver noget underligt samspil man laver. Og på de højere levels kan maskinen slet ikke følge med, så der kan gå adskillige sekunder, hvor den gut du styrer slet ikke er i nærheden af hverken bold eller sågar kan han forsvinde helt fra skærmen. 

Hastigheden er noget lavere på C64 end på Amiga, men det er ikke problemet, det er derimod computerens AI og evne til at vælge den rette spiller, som du skal styre. Det gør at spillet bare ikke er sjovt. Grafikken er ikke særlig god og lyden er tæt på fraværende.

 

Remove the row

Column: 1

Kick Off (1989)
Commodore 64
Disc

Fordele og ulemper:

+ 5 sværhedsgrader
+ Mulighed for 2-player
+

– Dårlig AI
– Mangelfuld lyd
– Ret langsomt

Column: 2

Dårlig og langsom grafik med dårlig lyd og ringe computer AI. Spillet bliver ironisk nok dårligere jo højere sværhedsgrad du vælger, det virker til computeren ikke kan følge med på de højere levels.

 

Download spillet

Kan du lide artiklen?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.