10 Random Games Starting With A – C64

Jeg har vel omkring 5-6000 spil liggende på computeren, det er prisen, når man henter 2GB Commodore 64 spil ned. Jeg er ret sikker på, det er en af de der store samlinger, der er gået i arv, udbygget, uploadet, udbygget, uploadet osv. osv. Efterhånden mister alle enhver fornemmelse af, hvad der egentlig er i pakken. 

Jeg opdagede hurtigt at for at finde 10 spil, så skulle jeg bruge omkring 20, da flere var gengangere eller ikke virkede. De spil, der er i pakken virker på CCS64 og sikkert også på andre emulatorer. De kan formentlig også bruges på C64 Mini eller en rigtig maskine. 

Hvert spil er kun spillet i meget kort tid, så derfor er beskrivelsen og bedømmelsen, derefter og med det forbehold. Måske er der nogle spil, der er superfede, når man lærer det at kende? 

The Scrolls of Abadon (1984)
Du skal finde en troldmand og for at gøre det skal du samle nogle sten op, de bliver så pile, som man skal følge. Det er grundlæggende at bevæge sig i ensrettet gader. Der er forskellige besværgelser troldmanden har efterladt dig og så er der monstre der leder efter dig. Det virker ret sjovt. Det skal prøves noget mere. 

Abrakadabra Preview 0.3 (2000)
Egentlig ret lovende lille shooter med fin grafik og lyd. Ingen kollisionsdetektion og det er vist aldrig blevet færdiggjort. Det er en skam. 

Abyss
Du styrer det lille rumskib(?) rundt og skal samle energi, en drink er 0,1% så der er jo et stykke vej. Det er ikke uden underholdningsværd, man skal huske man skal gå strå ellers er det umuligt at klare spillet. 

Ace of Aces (1986)
Du skal i en spitefire hjælpe med at forhindre den tyske invasion af England i 1943. Jeg fandt aldrig helt ud af styringen, men dogfight er sjovt nok. Det var meget populært blandt mine venner. Jeg var aldrig til simulation (udover biler). 

Ace 2
Fortsættelsen til Ace, eller i hvert fald samme navn. Du kan kun lave dogfight enten med computeren eller en kammerat. Bestemt ikke noget for mig. 

Aquanaut
Du styrer en ubåd og skal åbenbart skyde alt liv på havbunden i stykker. 

Acid Runner
Det kan være rigtig svært at se farverne, når der spørges om du vil have trainer eller ej. Du bruger ENTER, cursor og enter igen.  Saml pillerne op, med fire laver du huller i jorden og de laves foran dig, hvilket nok skal koste dig adskillige dødsfald. Det er forbløffende godt til trods for den meget primitive grafik, men gode lyd. 

Acinna (1996)
Kender du Mahjongspil? Godt, så kender du det her. Det er tydeligvis et hobbyprojekt, men det er lavet ganske fornuftigt. 

Afterburner (1984)
Du styrer en Harrier, der skal skyde alle de andre fly ned. Arcadeversionen var et stort hit, men det simple gameplay afsløres hurtigt, når den lynhurtige 3D grafik ikke imponerer længere. 

 

Adrian Mole
Dette er et tekstadventure med billeder og det virker da godt nok rasende uinteressant. 

Download pakken her

Download pakken her

Kan du lide artiklen?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.