Yie Ar Kung-Fu (1986) – C64

Oolong skal kæmpe imod en masse kung fu mestre i dette spil fra Konami fra 1986. Der er 11 af dem og de er hver udstyret med forskellige slags våben. Oolong har 16 forskellige bevægelser (slag/spark) og så kan han hoppe både langt og højt.

Yie Ar Kung Fu er et meget dynamisk spil, dvs. at fra kampen indledes til den er afsluttet og modstanderen eller dig ligger på jorden går der oftest 10-15 sekunder. Det virker oftest ret tilfældigt hvem der vinder dog. Nogle gange registreres ens slag, andre gange ikke. Det samme gælder for modstanderen.

Men det virkelig problem er at man kan fanges, det betyder at modstanderen (eller dig) kan fastholde en i en slagserie, hvor der ikke er mulighed for at bryde ud. Det er meget tit sådan kampene afgøres. Hver modstander synes at kunne besejres med et enkelt træk, som bare skal gentages, så det handler om at finde det slag.

Ret beset er Yie Ar Kung Fu et ganske udmærket spil, som man kan hygge sig med en times tid eller to. Da spillet blev genudgivet til Xbox i 2007 blev det ganske fortjent sablet ned. Det var ikke kun fordi spillet er ret primitivt, men ligeledes fordi man tog 100 kroner for det. C64 versionen er gratis og det hæver jo karakteren noget.

Da Konima kom med spillet i 1986 blev det øjeblikkeligt en succes og det var det næstmest solgte spil det år. 

Remove the row

Column: 1

 

Yie Ar Kung-Fu (1986)

C64 disk
Det kom til alle kendte computere/konsoller. 

Fordele og ulemper: 

+ 11 modstandere
+ Hæsblæsende action
+ God lyd og grafik

– Fastholdes under slagserier
– Meget hurtige kampe
– Kun en baggrund

Column: 2

 

Jojo, bevares, det er da ganske pænt og spilbart i 10-20 minutter, men man gennemskuer lynhurtigt spillet og opdager hvor simplet det egentlig er. 

 

Download spillet

Kan du lide artiklen?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.