Great Giana Sisters (1987) – C64

Rainbow Arts nåede stort set kun lige akkurat at udgive dette spil til C64 og Amiga, før Nintendo kaldte hele advokatflokken frem og stoppede salget. Sådan har rygtet altid lydt, men det er faktisk ikke sandt. Det er rigtigt at Nintendo kontaktede Rainbow Arts og truede dem med alverdens ulykker, men det kom aldrig videre end truslerne. Rainbow Arts valgte efter blot fire dage at stoppe produktionen af nye spil, så forhandlerne løb hurtigt tør for spillet.

De få solgte kopier blev kopieret og kopieret og kopieret. Der er næppe ret mange Commodore folk, der ikke på et eller andet tidspunkt har stiftet bekendtskab med  GGS, der kun var til salg i 8-10 dage. I dag koster en original kopi over $1000, så det bliver nu næppe mig, der en dag står med sådan en. 

Great Giana Sisters og Super Mario ligner bestemt hinanden. Hvis man spiller de første 3-4 levels ved siden af hinanden er de næsten identiske bit for bit, først derefter begynder der at komme forskelle, udover det så er der også forskelle på gameplayet. 

Rainbow Arts udgav spillet igen til Amiga, Atari m.fl. med et nyt banedesign, som ikke gav problemer med Nintendo. Tilgengæld opgav de Spectrum versionen, der ikke var færdig da C64 versionen kom. Om der kom en Amstrad version er jeg i tvivl om, der er i hvert fald udkommet en Amstrad version, men jeg har ikke kunne finde ud af om det er en officiel version, men blot en uofficiel. 

Men hvad er det så? 
Gameplayet er ganske forrygende. Der er 32 levels og de er tilpas svære, men ikke så svære, at man ikke konstant gør fremskridt. Kender du Super Mario World, så kender du også Great Giana Sisters. Grafikken er ganske nydelig og funktionel. Fjenderne er dumme, som de nu skal være i Super Mar…. undskyld Great Giana Sisters.

Man skal igennem huler, åbne landskaber og det hele er i 2D. Man styrer enten med tasterne eller med et joystick. 

GGS er et ganske fantastisk 2D spil, som man kan hygge sig med – også i 2015.

Remove the row

Column: 1

 

Great Giana Sisters – 1987

Commodore 64
Disk

Fordele og ulemper:

+ 32 levels
+ Fremragende kollisionsdetektor
+ Tilpas sværhedsgrad

– Manglende save
– Meget korte levels
– Blot en berøring slår dig ihjel

Column: 2

 

Great Giana Sisters er et fremragende 2D platformsspil. Afvekslende levels, der kræver præcision, timing og en del tålmodighed.

 

Download spillet

Kan du lide artiklen?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.