Entrepreneur v1.5 (1998) – PC

Fra USA kom Stardock med et handelsstrategispil kaldet Entrepreneur. 
Det handler om at du kan styre et firma enten indenfor læskedrik, bil eller computerindustrien. Målet er at opnå monopol, hvilket vil sige at få en vis andel af markedet. Hvis der er 7 modstandere er det 55%, men det tal stiger stødt efterhånden som modstanderne falder fra. Spillet er i realtime og det er muligt at sætte hastigheden op eller ned med plus og minus. 

Hvordan gør man så det ?
Først og fremmest har man nogle enheder at rykke rundt på. De vigtigste er sælgere. Det er dem, der gør at du vinder markeder og kan sælge dine produkter. Du kan bygge nye “sites”, som koster en hel del at bygge. Den første koster 5 millioner, den næste 20 og efterhånden koster det en formue at bygge en site, så man skal bestemt ikke bygge for tæt eller forkert alt for mange gange. Og man kan ikke sløje en site, når den først er bygget. En site kan rumme fire ting, salgskontor, fabrik, laboratorium, og marketingsselskab. Alt kan opgraderes, så de kan yde mere og mere. 

En anden enhed du har, er reklameenheder. De dannes af dine marketingsfolk, jo bedre selskaber, jo bedre virker de. Du kan lave kampagner, som går ind og fortæller, hvorfor folk netop skal købe dit produkt, og for det skal virke skal du først undersøge et nyt land, det nytter jo ikke noget, at du kommer og fortælle at din “Kim PC 2018” er vanvittig nem at bruge, hvis det i virkeligheden er computerens udseende de er interesseret i. Derfor kan du målrette din brug af reklamer. I starten kan du kun reklamere gennem aviser og den slags, men efterhånden som du opgradere reklamefolket, kan du også bruge TV, som har en enorm betydning.

Alt det er selvfølgelig ikke nok. Du skal tilpasse din produktion størrelse og du skal opgradere dit produkt, hvilket gøres gennem forskning, jo flere forskere, jo hurtigere går det. Forskningen kan bruges vidt forskelligt, man kan bla. vælge at gøre produktet billigere end konkurrenten, man kan gøre det mindre, nemmere at benytte eller noget helt andet. Muligheder er der nok af. 

Kortene er en anden ting, det er svært at simulerer handelsstrategi, specielt bissetricks, til det formål har man valgt at lave nogle kort, som gør det muligt at stjæle de andres hemmeligheder, sælgere m.m., man får tildelt points til det, og kortene gives i et tilpas tempo, og nok til, det ikke føles eller virker som snyd at bruge dem.

Entrepreneur i dag?
Da Stardock kom med spillet tilbage i 1998 brugte jeg mange timer på det, som i rigtig rigtig mange timer. Det kommer jeg ikke til denne gang, dels føles skærmen nu meget lille, det føles noget simpelt, men det er også muligt, at jeg helt simpelt har spillet mig mæt i det. Den version, som du kan hente her på siden, er version 1.5. Egentlig er det bare det oprindelig spil plus et patch, der løste en lang række stabilitets problemer. 

 

Remove the row

Column: 1

 

Entrepreneur v.1.5

Virker på Win98-Win10

Fordele og ulemper:

+ Spændende koncept
+ Funktionel grafik og lyd 

– Meget lille spilområde
– Lidt for simpelt gameplay i år 2018
– 

Column: 2

 

Det hele virker bare lige lidt for simpelt på dagens spilmarked, så selvom det absolut har sin spilværdi, så er det hurtigt overstået. Stardocks ellers ret gode spil er ikke ældet med ynde. 

 

Download spillet her

Bonus info: 

Tast TAB under spillet, efterfulgt af følgende:

ZEROPERCENTINTEREST          10 millioner dollars.
NOMONEYDOWN                          100 millioner dollars.
IDKFA                                                Alle ressourcer.
IMPRESSME                                    Afslut forskning.
UPMYSLEEVE                                 Gratis kort.
CANYOUSPAREADIME                100 millioner dollars.
ISEELONDONISEEFRANCE       Forsker i alle regioner.
FEELTHATMOJORISING            10 af hver ressource.

 

 

Kan du lide artiklen?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.