Teenage space vampires (1998) – DVD/stream

Med den titel har man allerede erklæret at ens film er B-film, ikke skulle tages alt for alvorligt og at man selv ude var om det, hvis man lejede den på VHS. Man er i dag selv ude om det, hvis man starter den på Netflix. 

Plottet er at et rumskib lander mellem nogle 100% tosser. Tosser fordi hvis de fleste af os så et rumskib, så ville vi enten kontakte myndighederne, SETI eller i det mindste være en smule forsigtig. Her vælger man at fortælle skolens bølle det. Ja det vil han da sikkert tro på og give dig masser af point for. Og så sker der ellers ikke mere i den retning. Senere finder den lokale nutcase Hawk fra SE T.I. dette rumskib. I stedet for at ringe til samtlige aviser i verden og udødeliggøre ens navn, så begynder han at undersøge det. For resten har man stavet S.E.T.I. som SE T.I., så undgik man problemer på den front.

”Det er lavet af et metal, jeg ikke kender”, siger han til sin kollega, hvorefter de overvejer om det er en god ide at tænde ild til det – WHAT?? Nå, men så kommer vores teenagers på omkring 27 år løbende og kaster en stol på det. Den forsvinder og det griner de så hysterisk af.

Vi skal også omkring forældrene. De er på samme alder som teenagerne, opfører mindst ligeså desperat teenageagtigt og så har man efterfølgende synkroniseret dem, så det lyder helt forkert plus dertilhørende hjernedød dialog.

Nå, men så slår rumvampyrerne et par stykker fra SE T.I. ihjel, i fuldt dagslys i øvrigt. Og hvordan var det lige de kom ind i billedet? Lad være med at tænke for meget over det. Derefter opsøges SE T.I. gutten af en vampyr, der fremviser han er en vampyr/rumvæsen og forsøger at slå ham ihjel. Det forpurres dog af vores noget voksne teenagere. Det betyder naturligvis ikke at han opsøger sheriffen, aviserne, myndighederne eller noget i den stil. Nej nej, nu er der ingen grund til at overdrive.

Hvad skete der lige der?
Pludselig efter 20-25 minutter i filmen sker det pludselig ud af det blå. Nu mener vores hovedperson, der er vampyrer løs i byen og tjekker sin kammerat. Æh – nå. Hvordan ved han det? 

Hawk mener midt om natten at ”nu bliver det rigtig slemt”, uden at hverken han eller nogen andre har noget som helst til at underbygge det overhovedet, for de har ikke set noget nyt – og åbenbart var det ikke så slemt at blive forsøgt myrdet tidligere. Derefter går de så ind i mine, uden at fortælle nogen om det. Der støder de på et graffiti malet skelet hoved og siger ”måske betyder det fare”. Nej, hold nu op. Hvordan skulle det dog betyde fare? Come on… 

Master Vlathos’s er vores onde skurk og han vil ved hjælp en diamant slukke lyset på jorden, hvorefter Jorden vil være en kilde til mad. Uheldigvis tager sådan en plan 24 timer at udføre og heldigvis ser vores helt det, sådan at der er tid til at forhindre det. Og nåja, den måde det vil ske på er, at både Solen og Månen vil blive suget ned i diamanten. Tror ikke helt disse vampyrer har gennemskuet det der med kulde og varme. 

TV skal redde det
Efter en god time opdagede instruktøren sikkert at nogle emsige anmeldere ville påpege ”hvorfor tror de at det bliver slemt” og “hvordan ved man det?” Jo det er fordi der er sket en masse, vi ikke kender til. Så et TV apparat fortæller i baggrunden at der er masser af mennesker, der er forsvundet og at telefonlinjerne er døde. Jamen så er alt jo klaret og manus hænger pludselig helt vildt godt sammen. 

Vi skal herefter igennem en fodboldkamp, hvor der er vild god stemning. Det er selvfølgelig dejligt. Det kan bare undre, når det er en lille by, en masse mennesker er forsvundet, myndigheder har ifølge TV Nyhederne afspærret byen – og nåja, så er tribuerne stort set tomme, men hold da op, der bliver jublet på lydsiden. Og så er de endda kun i gang med at varme op. Jeg vidste heller ikke at der var cheerleaders til highschool fodboldkampe. Filmen er for resten filmet i … Rumænien. Altså nærmest vampyrland, men vi lader som om det er i Californien, hvor de bare elsker fodbold. 

Nå, men du skal have lov til at nyde resten af filmen selv. Du kan bare starte ved 1:13. De resterende 13 minutter hænger heller ikke sammen alligevel.

Uha
Den ligger på Netflix og har 2.5 på IMDB. 23 har givet den 10 stjerner, det er formentlig instruktørens familie. Men det er egentlig fedt nok at Netflix lægger den slags B-film op. Jeg troede lettere optimistisk at det var en horror B-film fra halvtredserne eller tresserne, men nej, den er fra 1998.

Andre film filminstruktøren Martin Wood har lavet er The Imposible Elephant (2001), en film om elefant fra rummet (ja, du læste rigtigt), men derefter står han noteret for over 100 episoder af glimrende serier som fx Star Gate-1. Men denne her, det er total fejlskud og jeg er ikke engang sikker på om den ikke er ment alvorligt. 

Der er ikke rigtig noget, der fungerer for det her makværk.
Kan du lide artiklen?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.