Black Summer – zombie serie

Sæson 1 bød på fantastisk scenografi, forrygende lyd og en forrygende historie om udbruddet af en zombie epidemi. Det er den slags, hvor alle døde bliver levende, hvis deres hjerne ikke er ødelagt og de kan bevæge sig rundt med vildskab som i 28 uger senere. Denne præmis skal man købe før man kan se serien.

Nu er vi kommet til sæson 2 og der er gået 4 måneder ifølge første afsnit.
Jeg ved ikke hvad der er sket. Alle er onde, modbydelige, morderiske terrorister og helt udenfor enhver menneskelighed. Kunne man forstille sig det ville ske? Måske, men på fire måneder?? Kan det passe at selvopholdelsesdriften dels bliver så slem at man slår alle ihjel omkring sig af frygt, men også at man er så angst at alle beslutninger bliver forkerte? Ja, afstumpede ligefrem.  Men også så afstumpede at det skader dem selv. 

Der er masser af mad, forsyninger, medicin. Der er tomme huse, elektricitet med generatormotorer osv. Der er absolut ingen grund til dette vanvid og helt tumpede beslutninger. Er der nogle grund til at der skulle gå Fluernes Herre i det her indenfor få måneder???

Åbenbart er det kun idioter der overlever zombieudbrud.
Fx finder en person et stort hus med mad til flere måneder. Han vælger minsandten at opsøge en kvinde og hendes datter som tidligere jagede ham bort for at dele det med dem. De finder tilbage til huset efter lidt besvær og der kommer en gut mere til. Fint nok, fire mennesker i et gigantisk hus med mad, diesel og vand til mange måneder. Den ene er så dødende og bliver slået ihjel. Fint, risikoen er væk og de er tre. Hvorefter de alle forlader huset og løber ud i den kolde sne. Jamen??? Hvorfor??? Naturligvis bliver de så taget til fange af nogle, der er endnu mere sindssyge og som træffer endnu dummere valg. 

Et andet sted redder en mand en kvinde. Hvorefter hendes kæreste skyder ham og stjæler hans bil. Kører galt og flygter fra bilen og hans gravide kæreste øjeblikkelig. Jamen selvfølgelig. Han kigger end ikke om hun er okay, han har travlt med at løbe. 

Der er de første 100 biler omkring ham, men nej, han vælger at løbe fra zombierne i stedet. 

Eller da en fyr går efter forsyninger midt om natten, mens de ved der er en zombie udenfor.

Eller da de har een zombie udenfor deres sikre hus uden at dræbe denne og dermed fjerne faren ved at hente brænde?

Eller da en zombie forfølger en mand i 2 dage uden han bruger sin pistol mod den, men derimod mod en ukendt fremmede, der ikke er en trussel, hvorefter han slår zombien ihjel helt uproblematisk. 

Eller da der er fire kæmpe kasser med forsyninger nedsmidt af et fly, hvorefter fem står og slås om den samme. Dels er der for meget til at fem overhovedet kan bære det hele og dels er der tre kæmpekasser mindre end 100 m væk. Og selvfølgelig ender det med alle fem dør i processen.

Det med at alle dødsfald får én til at blive til zombie ved alle i sæson 2, men nej. Det får ingen til at tage forholdsregler. Den sårede bindes ikke med et reb om livet eller noget tilsvarende. Man sørger ikke for at skyde alle døde gennem hovedet, nej, man håber sin nu zombie-ven bider i sin makker, mens man selv løber. Nånå.

BLACK SUMMER Episode 208 of BLACK SUMMER Cr. MICHELLE FAYE/NETFLIX © 2021

Våben nejtak???
I USA er der 400 millioner våben, plus knive, spader, hammere osv osv men utrolig mange samler ikke våben op, ja end ikke en pind, en hammer, en kniv, intet. De fleste lader sig bare blive ædt. Det kunne forklares med chok i første sæson, men fire måneder efter?  Dem, der samler våben op bruger dem primært på andre levende, for den mest almindelig løsning er at løbe og ellers skyde enhver der prøver at hjælpe dem. 

Og nåja, det med at lukke døre er heller ikke noget man gør i. I betragtningen af at zombierne ikke kan åbne døre så skulle man måske gøre det. Biler, barrikader, nej det bedste er nok bare at løbe, løbe og løbe og når man bliver træt så bliver man ædt. Konklusion
Den fantastiske scenografi og gode lyd er fuldt med over i sæson 2, men man skulle ikke tro manuskriptforfatterne har nogen ide om hvordan folk vil reagere i krise og da slet ikke hvordan folk taler med hinanden. Alle er så modbydelige at man ender med at sidde og heppe på zombierne. 

Set på Netflix og der kommer en 3. sæson i 2022. 

Kan du lide artiklen?

1 tanke om “Black Summer – zombie serie”

  1. 🙂
    Humoristisk fin anmeldelse, har selv set alle afsnit og tænkte præcis det samme om de situationer du beskriver. Fuldstændig tåbeligt, og forhåbentlig urealistisk IRL

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.