ComputerBladet 1998-2000 – Mailbox

De er nu kommet tre numre af ComputerBladet. Årgang 1998, 1999 og 2000. Næste nummer er 2001. Men inden da har jeg fået nogle spørgsmål, som jeg har samlet sammen. 

Så dette er en vaskeægte brevkasse. 

 

Hvorfor mangler >indsæt titel<?
Der kan være flere grunde. Det kan være jeg ganske enkelt glemt alt om lige præcis den titel, du tænker på. Det kan også være jeg ikke kender den eller det kan være jeg ikke mener den er værd at tage med.

Nogle spil kan jo være rigtig gode, men betød de noget for det pågældende år? Fx giver det næppe mening i hvert nummer at skrive om Fifa, NBA, NFL eller Championship Manager serien, medmindre der er noget specielt ved årets udgave.

Endelig kan det også tænke at det er dækket i et nummer du ikke lige tænker på. Fx Quake der i 1998 blev anmeldt til Amiga, vil næppe få plads meget i 1996 nummeret.

 

Hvorfor er der ikke noget Mac?
Jeg har aldrig haft en Mac, hvilket nok er den primære begrundelse. Der vil komme en artikel Apples genfødsel, men ellers ikke. 

 

Hvorfor er der så lidt 8-bit?
Indtil nu har bladet dækket 1998-2000 perioden og der var 8-bitterne ikke gamle nok til at have retro interesse og de var for gamle til der udkom (ret mange) nye spil dem. Men de kommer til at fylde mere og mere jo længere tilbage i tiden vi kommer. 

 

Og så nogle generelle ting. Jeg kunne også sige at det var selvopfundet spørgsmål.

Nummeringen? 
Jeg har tænkt at det giver mest mening at placerer dem i årstals-rækkefølge på bagsiden. 

De er udkommet i følgende rækkefølge: 
1) ComputerBladet 1999 (udkommet i 2019)
2) ComputerBladet 2000 Beta (udkommet i 2020)
3) ComputerBladet 1998 Beta (udkommet i 2021)

De kommende udgivelser bliver følgende. Jeg regner med at 2001 nummeret kommer i år (i beta)

4) ComputerBladet 2001 
5) ComputerBladet 1996 

 

Hvad betyder Beta?
Beta betyder at der ikke er læst ekstern korrektur. En stor del af egne fejl er næsten umulige at finde, fordi hjernen selv putter manglende ord ind eller man ikke ser slå- og stavefejl i egne tekster ligeså klart som hvis det er skrevet af andre. Det er bare sådan det er. En del kan man så finde ved at læse det igennem igen et par måneder efter, men ikke alle sammen. Når der er læst ekstern korrekur forsvinder ordet beta. 

Hvornår bliver det muligt at købe bladet i en papirudgave?
Nok i løbet af 2022, først og fremmest skal der læses ekstern korrektur først. Desværre tyder alt på at et papirblad kommer i omegnen af de 100 kr. pr. nummer. Porto alene koster lige p.t. 45 kr. 

Hvilke computere er fokus?
Windows, Amiga, Commodore 64 primært. Det er de computere jeg har haft og derfor også har mest kærlighed til. Jeg fik min første konsol (NES) i 2018, så det er ikke der, jeg har brugt ret meget tid. 

Du kan finde alle bladene ved at følge dette link eller klik på billedet. 

 

Kan du lide artiklen?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.