Blade Runner – PC adventure 1997

Blade Runner sker i samme univers som filmene, men det er en selvstændig historie uden forbindelse til Deckard & co.

Vi starter hos en dyrehandel, der får besøg af to replikanter. De skyder alle dyrene, men skåner ejeren.

Her bliver du som detektiv Ray McCoy tilkaldt. Det sker i den solide Philip Marlowe, dvs. du hører den indre monolog i stil med ”Jeg fik et opkald fra en dyrehandler, der havde mistet alle sine dyr, hvad er der mon sket, kunne det være…”

Spillet er en blanding af adventure med udforskning og en smule action hist og pist, det er ikke den del, der fylder.

Mest af alt følte jeg mig som deltager i en slow-paced film, for dette adventurespil håndtere din interaktion helt anderledes end andre spil, jeg har prøvet.. Der er ikke noget med kommandoer, du klikker på en person og så er der en dialog. Du klikker på et objekt og så kommer der automatisk en sekvens. Der skal fortsat tænkes og man skal se sig omkring for at finde alle sporene. Det hjælper dog at ens cursor bliver blå, hvis der er noget at interagere med. Det giver en form for interaktiv film, der dog skal spilles ret lineært. Westwood fortalt ligeledes om realtime, men det er det ikke. Handlingen skubbes af dig, når du laver noget sker der noget.

Forældet grafik

Mens lyd og tale er fremragende og virker rigtig godt, så er grafikken ramt af tidens tand. Problemet er at Blade Runner netop er bygget op til at være et grafisk banebrydende med 3D modeller. I 1997 var det helt klart et mindre computer mirakel. Det er det ikke længere, hvilket gør at dets tidligere wow-faktor er væk. Historien er glimrende fortalt, men spillet automatisk tilgang gør at du godt nok skal samle sporene, men spillet forbinder selv trådene. Det gør spillet ret let og ligetil. Hvilket nogle sikkert vil være tilfredse med. Jeg fandt det meget simpelt. 

Der er oftest for lidt reel sjov og selvom Westwood bestemt har indfanget Blade Runner universet flot og effektivt, så endte det med at jeg kedede mig efter nogle timers spil.

Jeg fandt Blade Runner forældet og ret hurtigt uinteressant, men det er alle ikke enige i. Den orginale version kan findes på GOG til blot 30 kr., så du kan jo selv undersøge det. Der er ligeledes en remastered version på vej. 

 

Kan du lide artiklen?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.