Atari Flashback 8 – Lidt lunken konsol

Fælles nævneren for de mere end 12 Flashback systemer med Atari 2600 der er udkommet siden 2004 er, at de alle er mere eller mindre identiske.

Et system har joysticks uden hale, mens andre har med. Andre har 65 spil i stedet for 105 eller 140 spil og atter andre er præcis det samme i en ny kasse. Man kan godt undre sig over hvorfor AT Games føler et behov for at modificerer deres konsol igen og igen fremfor bare at lave én rigtig god. Nintendo fremviste i 2016, hvordan man laver et system med omtanke, kærlighed for nostalgi og fokus på nutiden. 

Dyrt
Atari Flashback 8 havde en startpris på omkring 900 kr. og man opdager hurtigt systemets svagheder. 

De 66 titler er originale Atari 2600 titler, men det efterlader jo at de resterende 39 er noget andet. Jeg tilgiver med det samme at Indy 500 er modificeret til at virke med Joystick fremfor et rat eller paddel om ingen har, men det mest chokerende er måske Adventure. Det er med som det så ud dengang, men to titler Adventure II og Return to Haunted House er bare levels fra Adventure. Yderligere er Yars’ Return et hack af Yars’ Revenge. Jeg troede kun vi stødte på den slags i Wish produkter. Det værste er dog at den almene bruger nu går rundt og tror der kom Adventure II m.m.

Adventure er i hele tre udgaver. Det oprindelige og Adventure II (level 2 af Adventure) og Return to Haunted House (level 3 af Adventure).

Som minimum skulle AT Games fortælle brugeren at der er hacks og hjemmelavede spil blandt titlerne.  Vi finder nemlig også fire hjemmelavede spil, det spil der er lavet af private  Det er Atari Climber (1987), hvor du skal op på taget efter din bold, desværre er der et lasersystem du skal undgå. Chase It (2009), Escape It (2009) handler om at komme ud af en labyrint der ændrer sig konstant og Shield Shifter (2009) er et ret underholdende skydespil. Modsat Space Invaders så har rummændene skjolde der skal skydes før du kan skyde dem.

Atari Climber også kendt som Climber 5 udkom i 1987 og er et hjemmelavet spil. Det udkom med pakning og det hele. Det er skam underholdende nok, så homebrew betyder ikke automatisk dårligt.

Mattel
Der er ti spil, der aldrig udkom og ti M-Network spil. Mattel fremstillede deres egen konsol, men de valgte alligevel at udgive deres egne konsolspil på Atari 2600 også. Det var ofte versioner, der virkede hastet igennem og lavet uden større interesse.

Front Line er faktisk en Coleco titel og det er jo lidt morsomt at se den på en Atari 2600 konsol, endnu mere komisk bliver det når man opdager at både Frogger og Space Invaders er arkade versioner og ikke Atari 2600.

Front Line er vedlagt i en Coleco version (øverst), hvilket måske nok gør det kønnere, men det er naturligvis helt uhørt på en Atari konsol.

 

De fedeste titler er dog de fem Activision titler, Kaboom, H.E.R.O., Pitfall, Pressure Cooker og River Raid.

H.E.R.O. handler om at befri folk under jorden, det er en fin udgave og ligner sig selv.

 

Pitfall er markant bedre end Commodore 64 versionen som er den eneste anden jeg har prøvet. På Atari versionen vedlagt starter man ikke på startbane et, når man dør, derimod starter man det samme sted.

Virker som de skal, tror jeg
De 35-40 spil jeg har prøvet virkede på mig umiddelbart som de skulle, der er jævnfør nettet noget med at lyden ikke er helt som den autentiske oplevelse, men jeg bemærkede det ikke selv.

 

Konsollen som helhed
Menuen ser ganske forfærdelig ud på min store skærm, der er virkelig en grund til man er gået væk fra analog signal, men altså ikke hos AT Games. Udover at man vil have 900,- kr. for konsollen og alligevel kun har analog stik, så er det langt fra alle nye fjernsyn der har den adgang og så skal man til at købe konvertere oveni.

Der er ti titler på hver side og du kører op-ned for at vælge et spil, hvorefter der kommer et utydeligt cover frem. Der er fem knapper: power, start, 2 sværhedsknapper og select. Vil du resette, skal du holde start og select nede for at komme tilbage til menuen.

Hvor man på andre konsoller har valgt at give mulighed for at gemme eller andre smarte nutidige ting, så er der intet af den slags her.

Spillene ser rigtige ud, men dermed også sagt at mange af spillene er forældet og kun de færreste ender med at have konsollen stående fremme efter et par uger. 

 

Køb den bl.a. her (ekstern link): https://www.coolshop.dk/ 

Kan du lide artiklen?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.