ComputerBladet – Frem til 1971

Velkommen til det første nummer af ComputerBladet, det er ikke det første udgivne nummer, men det er det første nummer i serien. Næste nummer er fra 1972-1978 og udkommer inden jul. Det har taget alt for lang tid at lave dette nummer, for nogle gange er det svært at stoppe, når jeg først er i gang, og før jeg har set sig om, er jeg i gang med at skrive en mindre afhandling.

Et nummer er færdigt, når det er færdigt, og med det mener jeg, at når nummeret er udgivet, så er det slut. Jeg går ikke tilbage og retter andet end deciderede fejl, stavemåder og slåfejl. Kommer jeg i tanke om, at der mangler noget, så må det være sådan. ComputerBladet er et nedslag i tiden, ikke mere og ikke mindre. 

Indhold i dette nummer er bl.a.

Du kan læse artikler om: Den første computer, det binære system, udvikling af ram, hulkort og om da mikrochippen kom. På hardwaresiden er der fokus på det danske eventyr Piccoline og Piccolo og IBM 603. Du kan også læse om pionererne indenfor computerbranchen Alexander Douglas, Alan Turing, Ralph H. Baur Opfinderen af videospil og Grace Hopper. Der er kun tre spil i dette nummer, Space Wars, Computer Space og Super Star Trek

32 siders spændende læsning om de gode gamle dage, da computeren fyldte et mindre hus og en udregninger var hurtigere at lave i hånden. Vi er godt nok kommet langt på meget kort tid. 

 

 

Du kan gå på opdagelse i de tidligere numre her

Kan du lide artiklen?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.