Strain 100 – amatørzombiefilm (2020)

En verden bliver vaccineret mod en virus, der er dog en lille hage. Et par år efter udvikler de vaccinerede sig til kødædende zombier.

Strain 100 er en amatørfilm og var gratis fra dag 1. Derfor skal den naturligvis ikke bedømmes på samme vilkår som de store film. Den ligger på alverdens tv-sider og jeg har set den på Amazon Prime.

Men er den værd at se?

Strain 100 starter med, at vi hører om den nye vidundervaccine, og at de vaccinerede pludselig opfører sig underligt. Klip til en væltet bil, klip til “12 timer tidligere”, hvor en flok unge midt i tyverne er på telttur. Natten går, og gruppen overfaldes af zombier. Vores hovedperson tager bilen og flygter med en veninde. En sjov detalje er at ingen biler har nummerplader, de kunne da have købt nogle i Walmart til filmen.

Nummerplader eksisterer ikke i denne verden.

Det virker som om, at verden omkring dem er blevet overtaget af zombier og brudt sammen. Hvor længe har gruppen egentlig været på telttur?? Nå, men de kører galt, og så er vi tilbage i samme tidszone, hvor filmen startede.

Hun opsøger et hus, hvor ejeren er blevet zombie, og hun møder en pige, der havde gemt sig i et skab. Pigen kan fortælle lidt om, hvad der er sket, og at en gruppe har gemt sig i et cafeteria. De tager derhen, hvorefter der sker noget nyt, og så tager de derfra, hvorefter der sker noget nyt, og … Det er den måde filmen arbejder på. Der sker en ting, og så sker der en ny ting og en ny ting osv. 

Redder manuskriptet filmen? 

Først og fremmest virker rigtig mange ting i Strain 100 egentlig meget godt. Lyden er faktisk helt god de fleste steder, skuespillet er svingende, men oftest ret hæderligt med nogle undtagelser. Både Alexis Sterling og Jemma Dallender kan faktisk godt spille skuespil, men der er også nogle der ikke kan. Effekterne er måske ikke mesterlige, men for en lavbudgetfilm er vi absolut ovre i den godkendte afdeling. 

Den udkom skam også på dvd og kan fortsat købes til 99,-. Gør du det, er det vist mest fordi du kender castet eller vil vise din støtte.

At filmen kom i 2020 er en ren tilfældighed. De havde arbejdet på den i 3 år, da Covid19 ramte, men der kan man da tale om heldig timing. Desværre kan man netop mærke, at de har arbejdet på den i årevis, for det virker som en lang række mere eller mindre løsrevne scener, der flere steder kun næsten hænger sammen. Der er mange, der er “vigtige bipersoner” i 10-12 minutter for derefter at forsvinde igen. Når man har mange halvlunkne skuespillere, er det nok heller ikke smart at have lange klodsede dialoger. Manuskriptet er nok en af de svageste punkter i filmen. 

Alt i alt

Som gratis amatørfilm er den godkendt, og ud fra den præmis ender vi på at den er en ganske hæderlig film. Er man til zombier, så er den nok værd et kig.

Kan du lide artiklen?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.