Microprose Soccer (1988) – C64

MicroProse Soccer kommer fra MicroProse, og det var faktisk en større overraskelse tilbage i 1988. MicroProse var kendt for simulatorspil som Silent Service og F15 Strike Eagle, så hvad lavede de med et sportsspil? 

Det de havde gang i var et fremragende fodboldspil til C64 (og Amstrad, Spectrum, Amiga osv). Man kunne spille liga, challenge, World Cup eller mod en kammerat. Challenge betyder du spiller imod først en svag modstander, derefter en lidt sværere og sådan fortsætter det indtil du møder Brasilien (hvis jeg husker rigtigt, men det er altså 25 år siden jeg gjorde det), taber du må du starte forfra. Du kan også spille VM, det er jo som det er, men da spillet er fra 1988 så får man altså kun 2 point for en sejr og de to bedste i hver gruppe går videre plus de fire bedste treere. 

Gameplay

Det vigtigste er naturligvis om der er god gameplay, og det er der. Der er glidende tacklinger, endda meget lange tacklinger, når det regner og det går det ofte. Man kan ikke heade og det er vist heller ikke muligt at lave frispark. Computerens AI er ganske fornuftig og man får hurtigt kamp til stregen, så man skal lære at spille som et hold for at vinde. Problemet er dog at når man først gennemskuer hvordan man scorer, så bliver det nemt, meget nemt. 

2 spil i et

Microprose Soccer har på B-siden indendørs fodbold og det er med 3 på banen af gangen og baner. Det er helt anderledes end at spille fodbold udendørs, og præcis som i virkelighedens verden, så det forrygende hurtigt fra ende til ende og målene flyver ind. Indendørs fodbold har ligeledes et par turneringer og mulighed for udfordre computeren, som ved udendørs. 

Konklusion

Alt i alt er Microprose Soccer et rigtig sjovt spil, det bliver på et tidspunkt nemt, men indtil da er man godt underholdt. Og da det i dag er gratis er der ingen grund til ikke at kaste sig over det. Godt spil. 

Microprose Soccer kom vist til alle de kendte mærker. Spectrum og Amstrad versioner har jeg ikke prøvet, mens jeg har hygget mig med Amiga versionen. Der var problemet det, at der var altså spil Kick Off og senere Sensible Soccer at kæmpe imod og derfor står det ikke så stærkt på den platform. 

Download spillet til Commodore 64

 

Kan du lide artiklen?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.