Hvad er en anmeldelse?

Computer Bladet uddeler 0 – 10 point indenfor alle genre, det uanset om det er software eller hardware. Her kan du læse om det.

 

Remove the row

Column: 1

0 point: Uha, så er der ikke noget der dur. Selv fans af genren vil rive sig håret.

1 point: Det er noget skrammel og møg, men der er enkelte lyspunkter, men undgå det.

2 point: Fortsat noget skrammel og l*rt. Du spilder temmelig sikkert din tid.

3 point: Det er ikke særlig godt, i mangel af bedre går det måske an. Hvis du fx er vild med genren, så kan du sikkert finde noget godt i den, men det er virkelig kun for fans.

4 point: Vi er fortsat der, hvor man nok skal være storfan af genren for at få glæde af det.

5 point: Ret så gennemsnitligt, ikke dårligt, bare heller ikke specielt godt.

6 point: Nu er vi oppe, hvor det er over gennemsnittet. Det er ganske fornuftigt i det store hele.

7 point: Det er sådan helt generelt en god oplevelse. Det kunne godt være noget for dig.

8 point: Det er en rigtig god oplevelse, ganske fremragende.

9 point: Fremragende, selv dem der ikke er fan af genren kan sikkert finde fornøjelse i det.

10 point: Det er supergodt produkt, som du roligt kan bruge tid på.

 

 

Column: 2

Hvad er en anmeldelse

Husk en anmeldelse er altid subjektiv, man kan ikke uddannes som anmelder. En anmelder fortæller, hvad personens oplevelse med et produkt er. Derfor kan en anmeldelse som udgangspunkt ikke være rigtig eller forkert.

Anmeldelsen skulle gerne indeholde så mange informationer at du ved, hvad produktet går ud på, hvordan det virker rent objektivt og hvordan anmelderen synes det fungerer.

Enten kan du bruge anmeldelse til at læse om produktet, inden du køber eller til at spejle din egen mening i. Det er skam fuldt ud “tilladt” at være uenig med en anmeldelse, det vigtigste er at du tager stilling. Du må naturligvis altid gerne efterlade en kommentar uanset hvad.

 

Hvordan bedømmes der? 

Her til venstre ser du pointsystemet og her er det vigtigt du husker ordene: “i forhold til”. 

Hvis man køber et nyt spil til 499,- kroner fra 2018 (hvor dette er skrevet), så kan man med rette forvente mere, end hvis det er et Commodore 64 spil fra 1987, der er gratis.

Et Commodore 64 spil kan godt modtage 10 point, men så er det altså med det i mente, at det er et C64 spil og forventningerne er dermed anderledes end hvis det er til et moderne PC spil.

Det er også i forhold til hvad man forventer. Man forventer fx at der er masser af sang, dans og let komedie, hvis man sætter Hanna Montana The Movie i sin dvdafspiller, man forventer ikke et mesterværk af en film, der vil gå over i historien. Jeg tror, alle er med på ideen.

Prisen spiller også ind, hvis jeg skriver at spillets pris trækker ned og du læser anmeldelsen et par år efter den kom på nettet, så har prisen jo sikkert ændret sig og dermed også karakteren, men jeg går ikke ind og retter i karakteren efterfølgende. Som udgangspunkt er en anmeldelse/artikel færdig, når du lægges på nettet og så bliver den liggende i den form den nu har, medmindre det er graverende fejl og støder jeg på en stave eller slåfejl retter jeg selvfølgelig også dem.

 

 

 

Kan du lide artiklen?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.