Pas nu på dine penge

Der har været en retrobølge over landet de senere år, for nogle personer er det muligheden for endelig at få solgt det gamle skrammel fra loftet til massive overpriser til nybegyndere ud i retro. Det betyder fx at en gammel træølkasse pludselig kan blive sat til salg for helt op til 250 kroner eller at mormors gamle sofabord, som for to år siden blev smidt ud, pludselig koster 2000 kroner i en antik eller retro forretning.

Nu er retro bølgen altså også kommet til elektronik. Den har været der i mange år for nogle af os, men nu er den kommet ud til den brede befolkningen. Retro Gamers ltd udgav for en måned siden C64 mini med stor succes. Det samme fik Nintendo også med NES mini, der indeholdte 20 spil. Begge kostede omkring 700 kr.

Den succes har Nintendo tænkt sig at bygge videre på og derfor har de nu lanceret en rigtig Super Nintendo konsol og smidt deres fire mest solgte spil med i købet. Den kan du få for …. 2999,-!!! Omkring 1200 kroner mere end hvad en PS4 koster. Så er den da vist betalt.

 

Nintendo mener en genudgivelse af en gammel konsol er 3000 kr værd….

 

 

Over tusinde kroner for et gammelt middelmådigt (og brugt) spil. Seriøst?!

Også på brugt markedet er priserne skruet voldsomt op i øjeblikket. CDON har kastet sig over det, selvom de vist aldrig før har solgt brugte spil, men nu tilbyder de os Castlevania, et middelmådigt NES spil til hele 1069,- kr. Gad vide om de regner med at kunne sælge det til den pris?

Vi elsker alle Mario, men 995,-!!
Et brugt spil til 919 kroner….

Nintendo har også lavet en NES 25 års limited edition (naturligvis limited – altså til det antal som køber pakken) som består af et par gamle spil for hele 995,-. Zelda koster en lille tusindkroneseddel. Priserne er helt absurde.

Kan man retfærdiggøre en pris på 8000,- for en 30 år gammel maskine, som der er 30 millioner kopier af?

 

I Gul og Gratis ligger en brugt Commodore 64 på over 2000 kroner, hvilket er ca. dobbelt i forhold til for seks måneder siden, og en enkelt mener 8000 kr. er en rimelig pris for en C64 (dog med en hel masse tilbehør). Om de får tingene solgt til den pris er selvfølgelig ikke sikkert.

For langt de fleste af jer derude, og her tænker jeg på dig, der ikke tidligere har interesseret dig for retro konsoller eller retro computere, så er det ret sikkert kun sjovt og spændende i kort tid. Og om ganske få måneder ligger det hele på loftet, i en kasse i garagen eller er sat til salg igen. Det er til dig, jeg siger: Pas nu på dine penge.

For alle os, der har været med på bølgen længe før, der var en bølge, så er vi  altid glade for nye folk i vores lille klub af nørderi. Men det er det, det er. En lille klub. For langt de fleste er det helt uinteressant når først nyhedens interesse har lagt sig. Det vil være træls at have brændt 8-10.000 kr. af undervejs i sit nostalgitrip.  Så måske lige overvej en ekstra gang om man virkelig vil bruge et par tusinde på et gammel konsolmærke. Vil du rent faktisk bruge den? Om et år sælges de sikkert med 80% rabat.

Kan du lide artiklen?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.