Donkey Kong II (1982)

I 1982 kom Nintendo med endnu et kapitel i Donkey Kong serie, denne gang var det hans søn, der skulle redde sin far.

Mario var bare ham hans fangevogter, der står oppe i venstrehjørne af billedet. Opgaven for lille junior er at smide nøglen op på skærm 2 i en af hans fire låse. Derefter er det ellers om at komme op til låsen og låse den op. Klarer man det uden at miste et liv til 300 point, fordobles ens pointtal indtil man dør. Når man er død tre gange, så er spillet slut og det handler altså om at opnå flest mulige point.

Game & Watch
For dem, der ikke kender serien, så var det specielle ved den type spil, dels at de var bærbare, dels man trykte på displayet alt i farver. I dette tilfælde altså buske, jorden, ledningerne og kæderne. Selve personerne var i sort-hvid, og ser man godt efter kan man da også se at Mario faktisk er gennemsigtig. Men personerne var ikke animeret, de var ”tegnede” i bestemte situationer, som så blev lyst op efterhånden, som spilleren bevægede dem. Effekten var ganske god, og man kunne lave noget, der så ganske pænt ud. 

Denne version, som du kan finde på hjemmesiden (og flere andre) er ganske udmærket, selvom kollisions kontrollen ikke altid er lige god, og slet ikke når man passerer de 100 point, men du kan da prøve en del spil. Siden bruger Adobe Flash og det blokerer din browser sikkert som standard, så det skal du slå fra.

Køb dem brugt
På brugt markedet kan man finde de fleste af firsernes bipspil, men priserne er ofte ganske høje. Donkey Kong II måtte jeg slippe mere end 400 kroner for. Det er prisen niveauet for de fleste Game & Watch spil.

Når du er kommet dig over nostalgien, kan du glæde dig over at batteriernes levetid er mere end 18 måneder og at det er et ganske udmærket vækkeur.

Hjemmesiden (ekstern link), hvor du også kan finde spil som MegaMan og Mario spil. 

http://www.funzola.com/retro/donkey-kong-2-game-and-watch.php

Kan du lide artiklen?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.