The Nomad Soul (1999)

The Nomad Soul er et eventyrspil i 3D, hvor du skal rense byen Omikron for den ondskab, der plager beboerne. Det starter med, at du bliver kontaktet af en politimand, der klager sin nød.

Du indvilliger i at overtage hans krop, og derefter at forsøge, at komme til bunds i en række uopklarede mord, deriblandt mordet på dig og din makker.

Spillets historie er velovervejet og hele atmosfæren i Omikron er enorm stemningsfuld. Efterhånden som du kommer længere ind i historien, udvikler plottet sig fra at omhandle banale mord til at bevæge sig over i det mere okkulte, hvor du kommer til at møde dæmoner. 

The Nomad Soul blander flere genrer. Da du skal ud til et røveri går spillet fra 3. person til 1. person 3D skydespil. Når alle er udryddet, får du af en ansat af vide at bandens overhoved er løbet ned på lageret. Du begiver dig derned, og når du møder ham skifter spillet et karatespil.

Nu er det altså ikke sådan at du får både Quake og Tekken i et spil, men det er nu ret godt. Efterhånden som spillet skrider frem finder du arenaer i kampsport, våbenbutikker osv.

Musik
I The Nomad Soul har musikken en forbindelse med plottet og du kan ligefrem komme med til koncerter, hvor hele musiknumre bliver fremført. Det er ret sjovt at se David Bowie give sig fuldt ud i sit virtuelle image, så på den måde blev han vel en form for udødelig. Hans band The Dreamers er ikke anerkendt af bystyret som band i Omikron, men alligevel kan du i butikker købe mange musiknumre med dem, og derefter afspille dem i din lejlighed. David Bowie har haft er stor finger med i udviklingen af spillet og jeg er imponeret over resultatet.

 

Byen er enorm
Omikron er en kæmpe by, og det tager lang tid at lære at finde rundt i den. Efterhånden som du kommer længere ind i spillet bliver dit oversigtskort udvidet, og vigtige steder bliver markeret.

Byen er opdelt i flere bydele som du får adgang til efterhånden som du kommer længere ind i spillet. Byen summer af liv, forskellige bygninger som du kan undersøge. Der er barer, et hospital, apoteker, boghandler, politihovedkvarteret, våbenhandlere, lejlighedskomplekser, pornobutikker og endda steder med letpåklædte dansende piger.  

Der er også trafik og personer som du kan tale med i Omikron. Din egen stemme er dog kun tekst.

Personerne er heller ikke særligt varierede, så der går mange ens påklædte personer rundt i byen. Til gengæld er selve byen, dens bygninger og vejnet ret varieret, og det gør det lidt lettere at færdes i Omikron. Men vi er absolut ikke i The Matrix.

Grafisk flot
Grafikken er flot, stemningsfuld og velfungerende, men selve de personer der befolker Omikron er for kantede. Animationerne er til gengæld rigtige gode og det har været et enormt arbejde at skabe spillets univers.

 Vellykket, men…
The Nomad Soul er i bund og grund et rigtigt godt spil, det er en blanding af adventure og action og selvom blandingen fungerer rigtig godt, så sad jeg hurtigt med følelsen af at 3D skydespillet er ret godt, men ikke rigtig godt. Kampspillet er rimelig godt, men ikke rigtig godt, og adventuredelen er glimrende, men heller ikke rigtig god.

Problemet med TNS er at det vil for meget og selvom meget på sin vis lykkes, er det meste kun lykkes nogenlunde. Resultatet bliver dermed et ret okay spil, men ikke det mesterværk, som man de første par timer troede man sad med, derudover har tidens tand været ret hård. 

The Nomad Soul kan købes på Steam eller hos GOG.com

The Nomad Soul blev anmeldt i ComputerBladet 99, som du finder her: 

Kan du lide artiklen?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.