Stupid Invaders – Dreamcast (2000)

Etno og hans 4 venner har driblet lidt rundt i galaksen i deres klassiske flyvende tallerken, da der på et tidspunkt opstår motorskader. Derfor nødlander deres skib på Jorden ved siden af et forladt hus. Etno mener at de i løbet af nogle få minutter kan fikse skaderne, men efter et par år er de stadig bosiddende i det forladte hus.

Dr. Sakarine har fået nys om rumvæsenernes tilholdssted og i et forsøg på at udvide sin samling af rumvæsner, som han af ukendte årsager samler på, sætter han dusørjægeren Bolok på sagen. Bolok skal zappe de 5 rumvæsner og bringe dem tilbage til Area 52, hvor Dr. Sakarine er bosiddende i en enorm ubåd på bunden af en endnu mere enorm fisketank fyldt med muterede kæmpehajer.

Som du sikkert allerede har bemærket er Stupid Invaders et eventyr i samme skøre genre som Day of the Tentacle, og det er et spil der helt sikkert vil henrykke enhver fan af de gamle skøre sjove LucasArts  spil.

Intelligens? Hvor?

De 5 aliens, Etno, Gorgious, Candy, Stereo og Bud er alt andet end middelmådigt begavede. De er faktisk snotdumme, naive, godtroende fjolser, der er dummere end en mursten. Men nu er de altså her og det gælder i bedste point-n-click adventure-stil om at undslippe Dr. Sakarine’s håndlangere og udforske huset og omegnen i et forsøg på at finde dele, så rumskibet kan repareres og de 5 kan tage hjem.

 

Imens de udforsker spillets 120 forskellige lokaliteter og interagerer med 50 personer, skal de naturligvis undgå at blive fanget af Bolok. Det er lettere sagt end gjort, især når man tager i betragtning at alle 5 rumvæsner ikke har opfundet hverken den flade eller dybe tallerken.

 

Farver og striber!

Grafikken er holdt i flotte klare farver og det minder mest af alt om en god gammeldags tegnefilm.

 

Baggrundene er meget detaljerede, og figurerne er i  3D. Der er noget galt med perspektivet i stort set alle hjørner af huset. Det forladte hus ville ikke just vinde arkitektpriser, medmindre Jens Jørgen Thorsen var dommer. Dertil kommer et væld af endnu flottere cut-scenes, som næsten gør Pixar til skamme.

Det er muligt at dø, det vil sige at få en GAME OVER skærm frem. Det har ellers været en tendens, der har vundet stigende popularitet i adventure spil de sidste mange år at man ikke skulle kunne tabe spillet på noget tidspunkt. I stedet er der en save-funktion.

 

Spillet fylder hele 4 cd’er, hvilket burde have givet anledning til en DVD version, men det er der nu ikke kommet og jeg nåede desværre ikke så langt i sin tid, da cd2 ikke virkede.

 

Fejlfyldt

Hvad der trækker ned på Stupid Invaders er mange fejl og bugs, som gør at spillet (på pc) er rasende ustabilt. Det har formentlig spillet ind i at Steam eller GOG har løbet an på en genudgivelse af  Stupid Invaders selvom det er efterspurgt af mange.

Det nemmeste er derfor den identiske Dreamcast version, som jeg selv spillede Stupid Invaders færdig på og jeg opdagede ikke de samme bugs og crash. Det var generelt en rigtig god oplevelse.

 

Download det her: https://cdromance.com/dc-iso/stupid-invaders-usa/ eller i downsektionen

Jeg har brugt REDream emulator. 

 

5/5 - (1 vote)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.