This is the President – PC 2021

Fra SuperPAC kommer dette ujævne politiske satirespil, der i perioder perfekt og andre steder kommer i dødvande, generelt er der dog masser af kvalitet.

Hvis du tror TITP er en regeringssimulator ala “Government” eller “Suzerain” så skal man ændre hele sin tankegang. Du bliver valgt som præsident for USA. Du er halvkorrupt forretningsmand der afløser en anden korrupt forretningsmand, og du har en helt anden dagsorden end at sørge for det amerikanske folk. Hvilket du dog godt kan gøre undervejs også, men det er faktisk ikke det spillet handler om. 

Du skal sikre dig at §28 i den amerikanske forfatning ændres sådan at præsidenten ikke kan retsforfølges efter perioden udløber og det er dit fokus. Alt det andet er fyld.

I 2020 kom Suzerain, hvor det handlede om at gøre det bedste for sit land, men i TITP er fokus dig selv og landet derefter. At være ærlig belønnes ikke nødvendigvis og i løbet af mit spil fik jeg da også slået et par stykker ihjel. 

Du er ikke alene, du har hackers, gorillaer, advokater og meget andet der næsten blindt følger dig, men jo mere populær du er, jo flere – og ikke mindst bedre folk, har du adgang til. Hver person har stresspoint, som de ikke må overskride, så alle skal bruges med fornuft. Kræver man for meget af dem kan de ende med stoppe, dø eller måske endda begynde at lave kriminalitet ved siden af.

Interaktivt rollespil
Grundlæggende er TITP et interaktiv rollespil med præsidenten som hovedpersonen gennem fire år Så på 4 år skal du altså ”bare” får ændret forfatningens §28 sådan at du og dine kumpaner holdes ude af fængsel. Det kræver kun at få vedtaget det i kongressen med mindst 2/3 flertal, godkendelse i højesteret og derefter få 38 stater til at vedtage den. Problemet er naturligvis at det ikke bare lige sådan at gøre for en amerikansk præsident er aldrig rigtig populær og det at rode med forfatningen er hamrende upopulært. For at få 38 stater til at vedtage ændringen skal du have opbakning fra minimum 90% af befolkningen.

Den del fungerer rigtig fint, det kræver den rette dialog at man vælger de rette personer til de rette jobs og humoren rammer oftest godt. I de fire år hvor dette skal ske, skal du naturligvis også være præsident og her kan halter det til tider. Nogle begivenheder er sjove, såsom at ændre nationalsangen eller at få Frankrigs præsident til at tro på en hemmelig øgle-organisation, men efter en tid kommer det til at virke som fyld.

Gameplayet er interaktiv og dermed ganske udramatisk det meste af tiden, tiden går kun når du klikker, hvor du skal vælge hvad dine folk skal gøre, dialogmuligheder m.m. Det meste af tiden virker det hele fantastisk godt, men som i så mange andre af den slags spil, så er meget af gameplayet forudbestemt. Der er også andre gange, hvor man kommer i tvivl om, hvad der egentlig bliver spurgt om i lidt uklare formuleringer.

Konklusion
Musikken er god og man bliver ikke træt af den lige med det samme, grafikken fungerer som den skal og det samme kan man sige om interfacet. 

This Is The President er til tider forrygende med et fedt plot, god humor, rammende politisk satire, men det er også et forholdsvis lineært spil, hvor man på et tidspunkt begynder at betvivle hvor vigtige ens valg egentlig er, men når det er sagt så er historien fængslende og jeg opdagede hurtigt at timerne fløj afsted.

Og mon ikke, når jeg har spillet mig igennem spillet, at jeg ender med at se om jeg kan få rekordlave meningsmålinger og blive smidt ud? 

Fås bl.a. på Steam og koster lige p.t. 112 kr.

Kan du lide artiklen?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.