Football Manager 2022 – PC spil fra 2021

Football Manager 2022 kom naturligvis i slutningen af sidste år som det har for vane. Sidste version jeg købte var 2020 udgaven og igen sidder jeg nok med følelsen af at der sker små og nyttige fremskridt fra version til version, men er det nok til at retfærdiggøre prisen?

Tidligere virkede det lidt fjollet at bruge tid og energi på at designe din Avatar, men da man i højere grad end tidligere ser sig selv, så giver det måske lidt mening – men ikke meget. Underligt nok så ser man hverken sig selv eller journalister på pressemøderne. Og dem er der mange af. FM22 er mere glad for pressemøder end selv Mette Frederiksen og svarende er præcis ligeså intetsigende som hendes. Derfor endte jeg hurtigt med at bruge min assistent til den del. I virkeligheden har vi nemlig ikke bevæget os væk fra de tidlige udgaver med spørgsmål, hvorefter man kunne svare positiv, neutral eller negativ.

Personalemøderne er til gengæld kommet videre. Man får at vide, hvem der laver træningsfremskridt, hvem der ikke gør og forskellige trænere kan påpege andre forskellige elementer, fx hvordan spillerne burde træne, udlejes, kontrakter osv.

Man har udskiftet procenterne i tal med grafik, det er jeg ikke voldsom tilhænger af.

Det er meget at holde styr på udover, heldigvis kan ens assistenttræner hjælpe dig med flere forskellige ting. Derfor betyder det utrolig meget om man har ansat en dygtig eller ej. Ens assistenttræner kan også stå for kontraktfornyelser (kan ikke anbefales), venskabskampe og pressekonferencerne og meget andet.

En del af at være manager er at naturligvis at købe og sælge spillere. Her spiller dit ry, klubbens ry og dens liga naturligt nok ind. Hvis du er en verdensklassetræner, så er det muligt at lokke ret store spillere til netop din klub, og dit ry kan omvendt også stoppe transfers. Det samme kan klubbens status naturligvis ligeledes. 

3D motoren er blevet endnu bedre og det er i stigende grad svært at forudse scoringerne

Den helt nye ting er datahub, som man skal være særdeles nørdede for at få fuld glæde af. Her kan man virkelig dykke dybt ned i alle spilleres statistisk og holde dem op mod andre på holdet og i ligaen. Jo dygtigere dine analytikere er jo flere data og bedre præsentation får du. Det er dog et konstant irritationsmoment at man skal lukke hvert vindue, før man kan åbne det næste. Hvorfor i alverden gør den ikke bare det ved at klikke et tilfældigt sted på skærmen.

Prisen

549,- kr. for et spil er mange penge og igen er det faktisk for meget. Igen viste det sig nemlig at version 1.0 var tæt på uspillelig og først 6. december kom der en patch der løste problemer, såsom at spillet var helt urimelig nemt, målmænd der ikke kunne tage med hænder og målmænd der ikke kunne scores på og andre helt absurde fejl. Da version 1.1 (eller 22.1 som de kalder det) så var spillet spilbart og prisen var nu nede på 399,-. Dertil kommer måske editoren til yderligere små 100 kroner. Så er det da også betalt.

 

Det nyeste skud på Football Manager stammen er en fornøjelse – igen. Det er igen et spil der ender med at stjæle din tid og energi og har man samme nørde-tendens som jeg, så har man underholdning de første mange måneder og jeg gætter på at der næppe er grund til at købe en ny version før om 2-3 år.

 

Kan du lide artiklen?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.